spelletjes op reis
28500
HomeAlgemeenReistips9 leuke spelletjes om mee te nemen op reis

9 leuke spelletjes om mee te nemen op reis

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; ik hou niet van spelletjes. Als kind moesten we elk jaar verplicht spelletjes spelen met kerst en met oud- en nieuw en ik heb daar een gezonde aversie tegen spelletjes aan over gehouden. Nou ja of het gezond is weet ik natuurlijk niet maar het is wat het is…

Waarom dan toch een blog over de leukste spelletjes op reis? Nou ja om de eenvoudige reden dat ik in de loop der jaren toch heb ontdekt dat er spelletjes zijn die ik wél leuk vind. Dus ben jij ook op zoek naar leuke spelletjes op reis dan geef ik je hier alvast tien tips.

Uiteraard allemaal spelletjes die je makkelijk mee kunt nemen en die geen kilo’s wegen. Je wilt tenslotte niet met een doos Monopoly op reis. Tenzij je natuurlijk met de auto gaat en alle ruimte hebt. Maar ik ga hier even uit van een vakantie zonder auto.

Of je een spelletje meeneemt ligt natuurlijk ook aan wat jij belangrijk vindt. Wil jij spelletjes op reis spelen dan zul je in ieder geval iets mee moeten nemen!

Yahtzee

Het is natuurlijk de klassieker onder de kleine spelletjes voor op reis; yahtzee. Het is ook denk ik het spelletje wat ik het eerste leerde leuk te vinden. Het fijne van yahtzee is natuurlijk dat je het én met meer dan 1 speler kunt spelen en dat het bovendien lekker klein is. Blokje (en dat kun je trouwens ook gewoon ter plekke op een papiertje uittekenen) en 6 dobbelstenen is alles wat je nodig hebt voor dit spelletje op reis.

Rummikub

Rummikub is er nu ook in een handige reisversie die wat minder groot is en leuk om op reis te doen.

Black stories

Ik hou wel van een beetje moord en doodslag als het aankomt op spelletjes op reis (en films) dus Black Stories is er wel eentje die ik zeker kan aanraden. Het doel is raden waarom een bepaalde misdaad is gebeurd. Sommigen zijn wel heel bizar maar het blijft leuk om te raden naar de reden van het mysterie.

Regenwormen

Een snel en compact dobbelspelletjes waarin het allemaal draait om het verzamelen van zoveel mogelijk regenwormen. Ik ken het spel zelf niet maar het klinkt wel leuk. Je verzamelt regenwormen en mag ze ook afpakken van je medespelers.

Kolonisten van Catan

Kolonisten van catan is zo’n spel wat iedereen wel kent. Ik leerde het pas echt goed kennen op reis tijdens een regenachtig weekje in Duitsland. We kochten zelfs ter plekke nog de nodige uitbreidingssets (die waren in Duitsland net weer even anders dan hier)

Een spel kaarten

Natuurlijk is het ultieme spelletje om mee te nemen eenvoudigweg een spel kaarten. Daar kun je dan weer van alles meedoen. Ik ben geen fan van kaartspelen om eerder genoemde traumatische ervaringen bij pa en ma thuis, maar sommige vind ik dan wel weer grappig inmiddels..

ONO 99

Ono 99 is een kaartspel met een aflegstapel waarbij de truc is dat je onder het getal 99 moet blijven. Alle waardes van de kaarten worden dus bij elkaar opgeteld.

Wie is het?

Ben jij graag aan het raden dan is dit misschien wel het spel voor jou. Je speelt met 2 spelers, waarbij een een kaart met een persoon heeft en waar de ander door middel van ja en nee vragen moet achterhalen wie dat is.

Exploding kittens

Ok, ik ken dit spelletje ook (nog ) niet maar met deze naam wil ik het wel meteen uitproberen! Ik heb zelf twee katten dus niet omdat ik allemaal exploderende katten wil zien maar het intrigeert me wel mateloos wat het nou eigenlijk is. Je hebt zelfs nog een imploding kittens versie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like