20170427 IMG 6301 1
6700
HomeSlapenHotel5 x de beste plekken om te overnachten in Kopenhagen
denemarkenDenemarken

5 x de beste plekken om te overnachten in Kopenhagen

De meest centrale plekken om te overnachten in Kopenhagen

Kopenhagen… De afgelopen dagen zat ik zo eens wat afwezig door mijn oude foto’s te bladeren en bleef hangen bij de trip naar Kopenhagen van 2017. En besloot spontaan om binnenkort weer een keer naar deze fijne stad te gaan. Berlijn vind ik leuk, maar aan Kopenhagen hebben we ons hart een beetje verloren. Dus ging ik alvast op zoek naar de fijnste plekjes om te overnachten in Kopenhagen. Ik maakte een top 5 voor je!

Overnachten in Kopenhagen

Andersen boutique hotel

Gelegen in het hippe Vesterbro vind je boutique hotel Anderson. Wij sliepen hier in 2017 en waren heel blij met de behulpzame receptie en het hotel op zich. Een heel fijn hotel met een centrale ligging. Vanaf het hotel kun je prima alles lopen. Je zit vlak bij het Meatpacking district aan de ene kant en het centrum aan de andere kant. Bovendien heeft het hotel fietsen te huur als je niet alles wilt lopen. En kleine bonus: elke middag is er een happy hour in het hotel! Met de gemiddelde prijzen van alcohol in Scandinavië is dat best een voordeel. De kamers zijn niet mega groot maar de bedden uiterst comfortabel en je bent tenslotte niet in Kopenhagen om op je kamer te zitten. Prijzen voor een kamer zijn zo rond de € 150,- per nacht. Maar voor details en boekingen check je hier.

Andersen boutique hotel Kopenhagen

Ibsens hotel

In het Ibsens hotel verbleef Alexandra in 2017. Het hotel ligt in de Nansengade buurt en zit op ongeveer 300 meter lopen vanaf de Torvehallerne. Dat is sowieso al een pluspunt.. Kopenhagen is niet groot dus je kunt nagenoeg alles met de benenwagen bereiken of huur een fiets als je minder wilt lopen. Het ontbijt in het Ibsens hotel is geweldig! Dat is een goede reden om te boeken met ontbijt! Prijzen voor een kamer zijn ongeveer € 125,- per nacht. Voor prijzen, boekingen en aanbiedingen check je hier.

Ibsens hotel- overnachten in Kopenhagen

Hotel Kong Arthur

Het hotel dateert al van 1882 (!) en is – uiteraard – volledig gerenoveerd, maar het gebouw waar het hotel in huist is prachtig en de locatie is ideaal. Het hotel ligt bij het meer in het centrum en is op een kleine 15 minuten afstand van de hoofd winkelstraat Strøget. Prijzen zijn vanaf € 125,- voor 1 nacht. Voor aanbiedingen, boekingen en exacte prijzen check hier.

Hotel Kong Arthur - overnachten in Kopenhagen

Absalon hotel

In de populaire wijk Vesterbro ligt het Absalon hotel. Ook hier kun je fietsen huren maar de belangrijkste plekken zijn op loopafstand. Wel zo handig als je uit eten wilt.. Het meatpacking district is dichtbij en de kamers zijn voorzien van soundproofing. Ik ga ervan uit dat je er dus in ieder geval rustig kan slapen! Prijzen zijn wat duurder dan de voorgaande twee vanaf ongeveer € 180,-. Voor meer informatie, boekingen en prijzen vind je hier info.

Absalon hotel

Copenhagen Admiral

Op slechts 5 minuten lopen van Nyhavn (het meest toeristische stukje van Kopenhagen!) vind je het Admiral hotel. In een prachtig oud gebouw daterend uit 1780 en gelegen aan het water

Copenhagen Admiral

zit je in dit hotel op de perfecte plek voor een paar dagen Kopenhagen. Elke kamer heeft een zitje, een minibar en een tv (alhoewel ik een tv altijd een overbodig artikel vind!.. )

In het hotel zit tevens restaurant Salt dus voor een goed maal hoef je eigenlijk de deur niet uit. Wat een beetje gek zou zijn want Kopenhagen zit vol met de beste restaurants! De hop on, hop off bus stopt voor de deur maar de meeste sights zijn op loopafstand. Je zit bij de brug die je naar Christiana brengt. Iets verder maar ook nog goed te doet te voet. Prijzen voor een kamer beginnen vanaf € 220,- maar je zit dan wel op een premium locatie. Naarmate je langer verblijft wordt het goedkoper. Voor meer prijzen, info en boekingen

Babette Guldsmeden

Babette Guldsmeden

Babette Guldsmeden (onderdeel van de Guldsmeden groep) ligt centraal op 900 meter afstand van de zeemeermin. Nyhavn en het winkelgebied allemaal op ongeveer een kilometer afstand. De kamers zijn ingericht in Balinese stijl. Apart in Denemarken natuurlijk maar het hotel – geopend in 2014 – scoort wel hoge punten in comfort en locatie. Ook hier zijn weer vele opties beschikbaar maar prijzen beginnen zo vanaf € 150,-. Voor meer info en boekingen klik hier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like