Restaurants in Kopenhagen
33600
HomeFoodRestaurants5 x restaurants in kopenhagen
denemarkenDenemarken

5 x restaurants in kopenhagen

Kopenhagen is met stip nog steeds een van mijn favoriete steden in Europa. Niet in de laatste plaats omdat de foodscene in Kopenhagen ongekend is. De restaurants in Kopenhagen zijn dan ook voornamelijk van hoge kwaliteit. Met natuurlijk als bekendste restaurant Noma. Toen wij in Kopenhagen waren was Noma gesloten. Het jaar erop gingen ze weer open dus ze ontbreken natuurlijk niet in dit rijtje. Ondanks dat ik er nog niet geweest ben.

Ik heb echter genoeg verhalen gehoord om deze fijne plek om mijn wensenlijstje te zetten en hou jij van lekker eten dan is dit een restaurant in Kopenhagen die ook bij jou niet mag ontbreken natuurlijk.

Høst – Kopenhagen

Mijn absolute favoriet in Kopenhagen is Høst, wat oogst betekent in het Deens. Seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten staan dan ook centraal in dit sfeervolle restaurant. Ga je naar Kopenhagen en wil je in dit restaurant dineren zorg dan zeker dat je van tevoren al een reservering maakt. Ze zijn populair en de kans dat je voor een dichte deur staat is vrij groot als je niet reserveert.

Høst heeft een broertje (of zusje) wat midden in de stad ligt met de naam Vakst. Wij hadden daar een iets minder goede ervaring, maar we hebben er alleen de lunch gegeten en wellicht gewoon het verkeerde gekozen van het menu. Dit restaurant legt vooral de nadruk op verse groente en kruiden. Het is overigens geen vegetarisch restaurant. Je kunt er ook terecht voor een mooi stuk vis of vlees.

Reffen (voorheen Papiroen)

Papiroen ontstond als tijdelijke plek voor streetfood van Kopenhagen. In een grote loods vond je er diverse tentjes met het lekkerste streetfood, wat je vervolgens buiten aan de vele tafels kon eten. Het was altijd de bedoeling dat het een tijdelijke plek zou zijn, maar inmiddels is het voortgezet onder de naam Reffen.

reffen
Foto: Reffen

Op een totale oppervlakte van maar liefst 6000 m2 vind je meer dan 50 foodstalls. Er worden wekelijks evenementen georganiseerd en het is absoluut de moeite waard om hier een middagje door te brengen. Te genieten van lekker eten, muziek en meer. Er is van alles te doen, dus check vooral de site van Reffen voor meer informatie en de huidige regels. Voor de winter zijn ze gesloten op dit moment.

Fiskebaren

Fiskebaren heeft een shared dining concept waarbij je allerlei kleine gerechtjes besteld en op die manier van meer verschillende gerechten kunt genieten. Deze next level visbar is absoluut een van de restaurants in Kopenhagen die je niet mag missen. Op dit moment zijn ze gesloten vanwege de alom bekende reden. Check dus voor je gaat even de website of en wanneer ze weer open gaan.

O en als je dan gaat? Bestel dan zeker de fish & chips. Klinkt eenvoudig maar deze is zo verschrikkelijk lekker! Alles trouwens, maar als je moet kiezen? Kies dan die.

Noma

Noma behoeft waarschijnlijk geen verdere introductie. Rene Redzepi is een van de beste chefs in de wereld, al moet ik eerlijk zeggen dat ik sommige van zijn creaties nu niet meteen als de meest appetijtelijke zou willen omschrijven. Haha. Maar dat wil niet zeggen dat ik er niet heel graag zou willen gaan eten. Het restaurant is een jaar dicht geweest in 2017, maar is weer heropend in februari 2018. Op dit moment gaan ze op 1 februari 2022 weer open voor het nieuwe seizoen.

Neem wel een flinke portemonnee mee want een etentje bij Noma is zeker niet goed. Hou rekening met een paar honderd euro. Per persoon ben je al snel rond de 400 euro kwijt en dat is dan nog zonder wijn. Een bijpassend wijnarrangement kost dan nog eens een extra 240 euro…. Geen kinderachtige bedragen. Nu is eten in Denemarken per definitie niet heel goedkoop, maar dit is wel echt next level duur. Maar dan heb je ook wel een bijzondere ervaring.

Torvehallerne

Van een totale andere orde is Torvehallerne. Deze grote markthal zit ook vol met foodondernemers. Vergelijkbaar met de Amsterdamse (of Rotterdamse) foodhallen. Je kunt er terecht voor je inkopen, maar je kunt er ook prima een lunch bij elkaar sprokkelen. Er is genoeg te eten. Heerlijk om hier rond te struinen en her en der wat te proeven!

Op zoek naar overnachtingen in Kopenhagen? Check dan hier.

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links. Als je via een van die links iets aanschaft ontvang ik een kleine commissie. De prijs voor jou blijft hetzelfde.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like