Home About

About

ikdoorbaukjeHoi! Leuk dat je een kijkje komt nemen op Paper Travels. Mijn naam is Simone en behalve dit blog heb ik ook nog een foodblog Simone’s Kitchen.

Sinds ik jong was wilde ik eigenlijk altijd al de wereld zien, dingen ontdekken, reizen en vaak weg zijn. Maar de tijden waren toen anders en mijn moeder werd al misselijk als er een auto langs reed dus.. je snapt dat we niet echt ver kwamen.

Er volgden wilde plannen om te gaan werken in een kibboets in Israel of druiven te gaan plukken in Frankrijk, maar ook hier kwam weinig van terecht. Het goede moment of het geld ontbrak altijd.

Het duurde uiteindelijk nog tot 1997 voor ik samen met Tom onze eerste reis maakte naar Mexico (Yucatan) en sinds die tijd reizen we zo vaak als we kunnen. Ik iets vaker als Tom omdat ik de mazzel heb vaker weg te kunnen voor mijn werk dus dat scheelt. Dat was al het geval in mijn vorige baan maar ook nu ik eigen baas ben (food fotograaf) lukt dat aardig.

Op mijn foodblog heb ik ook een reisgedeelte maar dat is eigenlijk alleen food gerelateerd en ik wil veel meer met jullie delen! Vandaar nu dus Paper Travels.

De naam komt van het feit dat ik al vanaf de eerste reis notitieboeken bij hou met alles wat we hebben meegemaakt. Op papier dus… 😉

HOE WIJ REIZEN?

Dat is eigenlijk heel verschillend. De ene keer gaan we op de bonnefooi, de andere keer met vrienden, verre reizen doen we vaak met een groepsreis met Baobab of tegenwoordig Sawadee. Dat bevalt goed en geeft ons de kans om meer te zien van een land zonder tijd kwijt te zijn aan geregel. Het heeft ook nadelen natuurlijk maar dat heeft op de bonnefooi reizen ook 🙂

We doen veel korte trips en proberen eens per jaar een langere te maken.

Waar ik woon? Nederland

 

 

Leave a Comment