About

Reizen en eten

Is er iets leuker dan op een exotische locatie het lokale eten uit proberen? Of in Azië, Afrika of gewoon in Nederland over een foodmarkt te struinen en de specialiteiten van de streek of het land te zien, te proeven en te beleven?

Kun jij je nog de allereerste keer herinneren dat je op vakantie was en iets proefde wat je nog niet eerder had gegeten? Soms is het vies, soms is het waanzinnig lekker, maar het is altijd een moment dat je bijblijft.

Jelly in Laos… viel niet direct goed in de smaak

 

De wereld ontdekken

Al van jongs af aan wilde ik de wereld zien. Dingen ontdekken, verre reizen maken, in het buitenland werken. Maar de tijden waren anders en mijn ouders vonden Egmond aan Zee ver genoeg. Bovendien kon mijn moeder absoluut niet tegen autorijden, laat staan vliegen, dus echt ver kwamen we niet. Plannen maakte ik altijd volop, maar in de praktijk kwam het er simpelweg niet van. Dus druiven plukken in Frankrijk of werken in een kibboets (in die tijd heel populair) of au pair worden… het is er nooit van gekomen.

Toen ik Tom leerde kennen in 1992 kwamen we er al snel achter dat we allebei een lust voor reizen hadden en onze eerste verre reis naar Mexico (Yucatan) waar we met een VW kever rondreden smaakte naar meer.En naarmate de tijd vorderde en ons budget enigszins groeide gingen we vaker weg.

Ik kan er intens van genieten om een andere wereld, andere culturen en andere smaken te ontdekken. Soms alleen, vaak samen. Inmiddels hebben we aardig wat landen van de wereld mogen zien, maar de reislust is er alleen maar groter op geworden.

Tijdens alle reizen hield ik altijd een notitieboek bij de hand en dat is waar de naam Paper Travels vandaan komt. Afgeleid van al die stapels papier die ik al reizend bij elkaar heb geschreven.

Paper Travels

Op Paper Travels vind je veel reisverhalen, reistips met vaak een culnaire twist. Daarnaast deel ik graag recepten die we voor het eerst op reis proefden en die ik thuis heb nagemaakt. Peper Travels heet die rubriek.. 😉

Wil je niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief hieronder!

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.