Auteurs

Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

Lis

Gek op eten en reizen. Gecombineerd is helemaal favoriet. Nerd en schaamt zich daar niet voor. Is in het dagelijks leven technisch auteur.

Nienke Drenkelford

"Ik wil anderen inspireren" zei Nienke een poos geleden tegen zichzelf. Een passie voor het leven en de behoefte dit ten volste te beleven om vervolgens haar ervaringen te delen, dat is haar doel. Be inspired!

Alexandra Schijf

Alexandra Schijf is styliste en foodstyliste. Ze houdt van eten en reizen: ze kookt, bakt, styled en werkt mee aan kookboeken, commerciële shoots en buigt zich graag over foodconcepten. Ze won samen met Birgitta de tweede prijs in de Rijksstudio Awards 2015. De lijn met Rijksconserven ligt inmiddels ook daadwerkelijk bij het Rijksmuseum. Alexandra gaat voor Paper Travels regelmatig op reis.

Sylvia van den Brink

Saharaway is een bijzonder reisbureau, gebaseerd op de principes van Marokko en vertrouwd door een groot netwerk van kleine en grote partners in binnen- en buitenland. In elke plaats die u bezoekt hebben wij onze vaste en vertrouwde lokale partners. Met respect voor het land en haar bewoners streven wij naar het behoud van kleinschalig toerisme.
Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot een ware specialist.

Nicky de Graaf

Mijn eerste echte reis was in 2008 naar China, wat een cultuurshock was dat! Ik heb een maand rondgereist met twee studiegenoten en de ervaring heeft veel indruk achter gelaten. In 2009 vertrok ik voor het eerst naar Australie en werd verliefd op het land. Ik zou 4 maanden blijven en kwam uiteindelijk 1 jaar later terug, waarna ik meteen weer voor 5 maanden naar het buitenland vertrok.. Inmiddels woon ik in Nieuw-Zeeland

Tina G

Tina is the founder of Sydney based brand No More Ugly, whose mission is to rid the world of ugly one thing at a time. She loves exploring her city and discovering hidden (or not so hidden) gems from coffee spots to street art walls. She is often found drooling over peanut butter recipes and minimalistic design. She hopes she could one day make travelling her job!

Ellen Bannink

Voordat ik in 2013 naar Amerika verhuisde heb ik vooral Europa verkend, met als uitzondering één grote reis naar de familie van mijn tante in China en twee vakanties in Los Angeles. Na mijn eerste bezoek aan LA wist ik het zeker: ik wilde hier wel wonen! Twee jaar daarna was het eindelijk zover, voor de nieuwe baan van Paulus (mijn man) lieten we alles achter in Nederland en vertrokken we met 4 koffers en 11 verhuisdozen naar zonnig Californië. Op mijn food blog in my Red Kitchen kun je tussen de recepten door al veel over mijn Amerikaanse avontuur lezen, maar hier ga ik reistips voor Californië (en vooral LA) met je delen!

Martine Piket

Martine Piket (1967) is een ervaren reiziger die gek is op road trips. Het was een lang gekoesterde wens van haar om Route 66 van het begin tot het eind te rijden, in 2017 heeft zij dan ook uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en is de autorit in haar eentje gaan maken. Wat zij tijdens de voorbereidingen van en gedurende haar reis heel erg miste was een praktische Nederlandstalige gids voor de ‘gewone vakantieganger’, waarin alleen alle belangrijkste bezienswaardigheden staan. Ze moest zich behelpen met Engelstalige reisgidsen die voor echte Route 66-fanaten waren geschreven en zo gedetailleerd waren dat je daardoor de indruk kreeg dat Route 66 rijden iets is wat je alleen na je pensioen of tijdens een sabbatical kunt doen. Bovendien waren deze gidsen alleen te gebruiken in combinatie met gedetailleerde wegenkaarten, niet met een navigator. Het was dus de hoogste tijd voor een Route 66 reisgids die in deze behoeften voorziet, en zo werd Route 66 Planner geboren.

Annemarie Postma

Annemarie kwam op haar 11e in een rolstoel terecht door een niet tijdig herkende tekenbeet. Ze studeerde rechten, werd model en schreef vele bestsellers over zelfontwikkeling, gezondheid en voeding voor mensen met een zittende leefstijl.

Raoul de Boer

Tokyo.nl geeft eerlijk reisadvies over Tokyo en Japan. Onze reistips zijn gebaseerd op eigen ervaringen en reisinformatie van lokale mensen. We weten daarom de leukste slaapplekken, restaurants en plekjes te vinden in Tokyo.

Zarina

Na 2 jaar heen en weer reizen tussen Tilburg en Londen om mijn vriend (nu man) te zien, besloot ik in 2012 om te emigreren. Ik heb hier geen moment spijt van gehad, wat is dit toch een geweldige stad! Er is elke dag wel iets leuks te doen, van een nieuwe tentoonstelling tot een concert of nieuw geopend restaurant dat uiteraard getest moet worden.

Ik woon in East London, vlakbij het übertrendy Brick Lane. Ik ben freelance redacteur en project manager en geef in mijn vrije tijd Nederlandstalige rondleidingen in East Londen. Je kunt mijn avonturen lezen op mijn blog Dutch Girl in London