Blogoverzicht februari 2017

En daar is het overzicht van afgelopen maand weer. Zoals je zometeen kunt zien is de site -dankzij de toegenomen activiteit – flink gegroeid in verkeer. Van 370 unieke bezoekers naar 1088 afgelopen maand.

Statistieken februari 2017 | papertravels.nl

En dat zelfs ondanks het feit dat februari natuurlijk een kortere maand is dan de standaard. Een toename van maar liefst 195% is toch best leuk. Hoe ver dat doorgroeit in de maanden die nog gaan komen is natuurlijk nog maar de vraag. Er is natuurlijk de nodige concurrentie op het gebied van reisblogs en dat wordt niet minder, maar eerder meer. Ik heb de site ook afgelopen maand omgezet van http naar https oftewel met een SSL certificaat.

Statistiekenfebr-2

Ik had ergens gelezen dat dat een goed idee was en dat Google dat ook leuk vind. Nou ja daar heb ik nog niks van kunnen merken eigenlijk, maar goed, we zullen het maar aannemen dat dat zo is.

De best gelezen verhalen van afgelopen maand zie je hieronder met in de top 3:

  1. Reizen met een beperking van Sabine
  2. Reizen met een handicap van Annemarie
  3. Citytrip groningen

Vooral de verhalen van Annemarie en Sabine over het reizen met een rolstoel vond ik zelf echte eye-openers. Zoveel dingen waar je – als lopend mens – gewoon niet bij stilstaat!

Statistiekenfebr-3

In het algemeen merk ik dat posts met tips voor het een en het ander vaak goed scoren. Lijstjes zijn populair en ook leuk om te maken dus daar komen er vast nog wel meer van langs…

Statistiekenfebr-4

Qua verdeling van waar het verkeer vandaan komt zie je dat deze maand social het hoogste was met 43% van het binnenkomende verkeer en daarvan was facebook dan weer de grootste. Referrals waren dus wat minder, maar dat komt denk ik vooral door het feit dat de twee verhalen van Sabine en Annemarie op social veel gedeeld zijn.

Statistiekenfebr-6

De top 3 referrals blijft een beetje gelijk met mijn eigen site bovenaan, dan traveljunks en Explorista als derde. Ideaal gezien wil ik natuurlijk dat de organische zoekresultaten wat hoger gaan worden, maar goed dat is denk ik ook een kwestie van tijd zullen we maar denken.

Inkomen: € 28,22 ex

En jawel, we hebben zelfs een klein beetje geld verdiend dit keer.  Whiehoo! Daar kan ik toch zeker een reisgids van kopen voor volgende bestemming zullen we maar denken. Haha… Het is overigens Adsense inkomsten en de verkoop van een kleine banner in de zijbalk.

En dat was hem weer voor afgelopen maand. Nu komt het er natuurlijk op aan voor volgende maand! Wish me luck!

 

Bewaren

Bewaren

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 comments
Written by Simone van den Berg