Blogoverzicht Januari 2017

Even heb ik zitten twijfelen of ik weer zou beginnen met het bijhouden van de statistieken hier, maar ach, ik ben nu eenmaal een statistieken junkie dus waarom niet? Vind je het niet interessant dan sla je het lekker over en voor iedereen die de cijfertjes wel leuk vind… kun je fijn meelezen.

Voor de oplettende kijker was er hier tot halverwege januari nul activiteit. Dat heeft toch ruim een half jaar – of was het een jaar? – op zijn spreekwoordelijke gat gelegen. In een rolstoel zitten heeft geen goede invloed op je reislust kan ik je vertellen, maar goed die reislust is in alle hevigheid weer terug. Dus… dat zie je meteen aan de cijfers.

Was het verkeer in december te verwaarlozen, na 8 januari begint het ineens flink aan te trekken. Of nou ja ineens is niet waar, want ik had er ook wat redirects op staan en die zijn er per 8 jan afgehaald. Dat zie je ook terug.

Statsjan2017-1

Laten we dus zeggen dat januari het uitgangspunt is want echt veel zin om het te vergelijken met de voorgaande maand is er niet dit keer. Voor de beeldvorming toch even de screenshot van afgelopen december vergeleken met januari

Statsjan2017-3

Hahaha… Let vooral even op de toename in %… Als dat nu elke maand zo is zit ik volgend jaar op miljoenen pageviews… 🙂 Maar goed, zoals ik al zei: het is een uitgangspunt. Volgende maand zal een meer realistisch beeld geven denk ik zo.

De populairste posts van afgelopen maand waren in de top 3:

  1. Jaaroverzicht van 2016
  2. Budgettips voor een reis naar Japan
  3. En mijn plannen voor het komende jaar

Statsjan2017-4

Ook qua referrals is het natuurlijk niet een heel goed beeld maar zoals gezegd: het is een graadmeter voor de maanden die er nog aan komen.

Statsjan2017-5

Wat ik wel grappig vind is dat het percentage mensen die via mobiel de site bezoeken kleiner is dan het gemiddelde. Althans ik hoor overal dat mobiel de rol van desktop heeft overgenomen en ik zie dat ook wel terug bij simoneskitchen.nl maar op Paper Travels is dat nog niet helemaal het geval. Misschien is dat ook anders volgende maand. We zullen het meemaken en beleven.

Screen Shot 2017-02-11 at 08.17.39

Over het inkomen kunnen we kort zijn: 0 komma 0… 🙂

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
Written by Simone van den Berg