Home » Reizen algemeen » Algemeen » Boekreview: 365 dagen onderweg van Floortje Dessing

Boekreview: 365 dagen onderweg van Floortje Dessing

door Simone van den Berg

Zeg je reizen dan zeg je Floortje Dessing. Nou ja bijna wel toch? Jaren lang volgde ik haar avonturen via de programma’s die ze presenteerde zoals 3 op reis of Floortje naar het einde van de wereld.

Mijn eerste boek van Floortje Dessing was 100 wereldplekken die je gezien moet hebben. Een boek wat overigens volgens mij alleen nog te vinden is via de tweedehandse markt. Maar recent dook ik in de boekenwinkel op haar boek 365 dagen onderweg. Geen nieuw boek overigens, aangezien het al is uitgekomen in 2018 maar al de 13e druk aan het beleven is. Best bijzonder in dit digitale tijdperk. En aangezien ik het boek nog niet in mijn bezit had, tijd voor een kleine review.

Een jaar lang op reis

Floortje neemt je in dit boek een heel jaar mee op reis. Van korte tot lange trips, alles komt aan bod. Het boek is praktisch ingedeeld per maand. Vervolgens heeft elke maand een tip voor een lange trip, een korte trip, een hotel, een festival en wat er zoal nog meer te beleven valt in die specifieke maand.

Reistips

Behalve de bestemmingen in die specifieke maanden geeft Floortje ook handige tips voor op reis. Vrijwilligerswerk doen in het buitenland bijvoorbeeld. Hoe pak je dat aan? Of hoe zorg je dat je gezond wordt of bent op reis? Maar ook tips voor als je wilt reizen met een vrachtschip. Floortje vertelt hoe ze ooit op een vrachtschip zat van Baku naar Türkmenbasy… Ik moet zeggen dat de beschrijving me nu niet meteen als muziek in de oren klinkt, maar he, voor ieder wat wils toch? Of zoals Floortje zelf zegt; het gaat niet om de bestemming maar om de reis zelf.

Zoals je wellicht wel gewend bent van Floortje zijn het niet de dertien in een dozijn reizen waar je in het boek mee te maken krijgt, maar wel de bijzondere bestemmingen en de bijzondere verhalen die in het boek staan. Want wat is er leuker dan reizen zelf? Lezen over reizen natuurlijk! En dat kun je in dit fijne boekwerk prima doen. Heerlijk leesvoer voor je volgende reis!

365 dagen van Floortje Dessing is voor slechts € 10,99 te koop via bol.com

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.