Home » Reizen algemeen » Algemeen » Brainfart #1: ik word zo moe van mezelf

Brainfart #1: ik word zo moe van mezelf

door Simone van den Berg

Blogaholic

Hoe lang blog ik nou eigenlijk? Een jaar of 11 al denk ik als ik alles bij elkaar optel. Ik begon ooit met een blog dat – als ik me niet vergis – Junglefrog Daily Adventures heette. Ja echt…. Mijn bedrijfsnaam was toen Junglefrog Images. Dus helemaal gek was het nog niet eens. Van die mooie naam veranderde ik het in Junglefrog Cooking. Ik blogte in het engels, want Nederlandse blogs waren er in die tijd nog niet zoveel. En ik werkte – voor ik eigen baas werd – jarenlang bij een Engelstalig bedrijf (Nike) dus ik was gewend om in het Engels te bloggen. Het grappige was dat je in die begintijd “iedereen” kende. De andere bloggers die ik volgde (wereldwijd) las ik trouw bij elke nieuwe post. Ik ging naar bijeenkomsten in het buitenland, workshops en dergelijke en ontmoette diezelfde bloggers in real life.

Tijden veranderen

Maar fast forward naar 2017 en het aantal blogs is niet meer te overzien. En die groei is nog niet voorbij, te oordelen aan het aantal mensen dat aangeeft ‘een blog te willen beginnen’. En dat is prima hoor, ik bedoel: ik weet hoe leuk het is. En voor het geval je het niet weet: ik heb momenteel drie blogs. Simone’s Kitchen (foodblog), Everyday healthy (gezondheidsblog) en Paper Travels (reisblog). O en natuurlijk In Simone’s Kitchen, wat voorheen Junglefrog Cooking was. En toch…. was ik vanmiddag een beetje onrustig

O neeeeeee

En dat gebeurt erg snel. Dat onrustige van mij. Want ik heb voor het eerst in lange tijd een week “niks”. En tussen aanhalingstekens want morgen ga ik koken met een vriendin, donderdag een bijeenkomst en vrijdag komt een andere vriendin. Dus ‘niks’ is gerelateerd aan een betaalde klus. En als eigen baas is dat altijd eng. Ja echt. Ook na ruim tien jaar. Dat blijft een dingetje. Maar goed, ik werd onrustig dus. En als ik onrustig word dan kun je er donder op zeggen dat ik even ga browsen bij Themeforest. Even kijken wat voor nieuwe templates ze hebben. En voor ik er dan erg in heb, heb ik een nieuw thema bedacht voor een nieuw blog.

De een na de ander

En ik durf het bijna niet te zeggen maar je wilt serieus niet weten hoeveel blogs ik al ben begonnen en weer ben gestopt. Ik ben zelf de tel kwijt geraakt. Sterker nog; ik weet al niet eens meer hoe ze allemaal wel en niet heten. En nog erger; van sommigen weet ik niet eens meer of ze nog online staan. Nou ja dat is onzin natuurlijk, want dat heb je zo nagekeken maar toch…

Bijna….

En bijna had ik dus weer geld uitgegeven aan een of ander template en bijna had ik bedacht dat ik maar weer eens een nieuw blog moest beginnen… Bijna he, want ik kon mezelf nog net tegenhouden… Bedacht me dat ik echt wel genoeg te doen heb en dat het volslagen bezopen is om weer iets nieuws te beginnen. Waarom heb ik überhaupt die belachelijke drang om elke keer weer wat nieuws op te zetten?? (het korte antwoord is: ik vind het gewoon leuk!)

Maar ok misschien een nieuw template.. 🙂

Nou dat was natuurlijk allemaal informatie waar niemand op zat te wachten. Toch? Maar misschien… heel misschien… zie je binnenkort wel een nieuw template langskomen. Misschien niet hier, maar hmmm ik denk op Everyday Healthy… Of misschien…..

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

6 comments

Avatar
Jenny - IkReis maart 9, 2017 - 7:39 am

Ik vind het zo grappig om te lezen dat veel bloggers ‘oefenenden’ op een andere blog/ een andere blog hadden! Dat heb ik nooit echt gehad.

Ik startte in 2003 op IkReis en die heb ik nog steeds. Toen ik een jaar reisde had ik Out of Asia (geniale naam), maar de meeste content is overgezet na IkReis. Dat is m’n enige blog – ik heb geen tijd voor meer.

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg maart 9, 2017 - 9:06 am

Haha. Ja ik kan het gewoon niet laten. Hopeloos geval hè. En doe je goed hoor 1 blog! Veel beter!

Antwoord
Avatar
Christiaan maart 9, 2017 - 8:18 am

Wat een openhartig artikel! Zelf blog ik ook en begrijp je “frustratie”. Als je gaat zoeken op vergelijkbare blogs in de zelfde categorie dan zie je als snel door de bomen het bos niet meer. Het lijkt daardoor soms een onmogelijke opgave om ertussen te komen. Vergeet alleen niet dat de behoefte aan kwalitatief goede content steeds groter wordt. Het veranderen van je theme of wederom een nieuwe website maken verschuift je focus op een ander project waardoor je die tijd niet kan steken in je voorgaande projecten.

Je websites zijn allemaal redelijk vergelijkbaar. Waarom bundel je de krachten niet en ga je werken aan je best gepositioneerde website?

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg maart 9, 2017 - 9:08 am

Een nieuwe website gaan maken doe ik niet meer. Echt! 🙄 En ik heb het geprobeerd hoor door alle focus op simoneskitchen te leggen want dat is verreweg de populairste site maar toch vond ik dat niet passen. Tuurlijk heb ik ook Travel daar maar het is echt anders. Dus nu ligt mijn focus bij Simone’s Kitchen en als ik wil post ik op een van de andere twee. Het werkt voor mij. Ondanks dat het eigenlijk niet logisch is 🙄

Antwoord
Avatar
Robert | Traveljunks maart 9, 2017 - 6:43 pm

Hahaha, ik ken het wel een beetje. Ik heb ook meer sites, al blijft Traveljunks mijn belangrijkste en echte lieveling. Engelstalig heb ik ook gedaan, maar dan kan ik niet echt bloggen zoals ik zou willen. Ik wil graag op; z’n tijd ergens tegenaan schoppen of iets in de maling nemen. Dat gaat mij tocht echt het best in het Nederlands af. Tjah, en dat browsen op Themeforest komt me bekend voor 😉

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg maart 9, 2017 - 9:33 pm

Hahahaha… Ja verslavend al die mooie shiny nieuwe templates… En bij mij is Simone’s Kitchen de belangrijkste maar ik heb ook een zwak plekje voor Paper Travels. Daarom kom ik elke keer terug natuurlijk. Haha.. Ik heb dat inmiddels geaccepteerd. ik zit nu eenmaal niet logisch in elkaar blijkbaar. En ik heb 9 jaar bij een Engelstalig bedrijf gewerkt dus het Engels gaat me net zo makkelijk af als het Nederlands dus dat is op zich geen probleem. Alleen die tijd he… 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.