Home » Blog » Brainfart #6: Zou jij op een 50+ reis meegaan?
Persoonlijk

Brainfart #6: Zou jij op een 50+ reis meegaan?

Op reis met 50+ | papertravels.nl
Foto: Bruce en Rebecca Meisner – Stocksy

Diep in ons hart willen we allemaal wel 30 jaar blijven denk ik. Want echt, oud(er) worden is zo leuk nog niet. 🙂 Maar dat even terzijde. Er moet me namelijk iets van het hart, en dat is de categorie 50+ reizen. Even ter verduidelijking: ik val – in theorie – in de doelgroep. In de praktijk zal ik nooit van zijn lang zal ze leven een reis boeken die als titel iets met 50+ heeft. Het is een principe kwestie.

Een 50+ pas? Ben je gek of zo? Hoezo is er überhaupt zo’n pas? Ben je als je 50 bent zo seniel dat je niet meer mee kunt met de rest van de wereld? Ben je dan genoodzaakt om alleen nog maar op reis te gaan met oude mensen? Hoezo??

Ja ik word er heel opstandig van. Ik snap het gewoon niet. Het gekke is natuurlijk dat ik vroeger, zo’n jaar of 15-20 geleden, helemaal geen problemen had met die 50+ pas. Logisch ook want ik viel totaal niet in de doelgroep, dus dat er zo’n pas bestond? Het zal wel. Niet interessant.

Datzelfde gevoel heb ik nu ook bij de 65+ pas. Want daar ben ik nog lang niet dus ook hier weer, niet interessant. Maar dan nog vind ik per definitie die 65+ pas nog een tikkie anders. Want de meeste mensen gaan (of gingen in ieder geval) met hun 65e met pensioen. En dan heb je wellicht minder geld. Kortingen zijn dan welkom. In die zin kan ik de 65+ begrijpen.

Maar die 50?

Al googlelend (het is een woord. Echt) kom ik op een of andere instantie die de 50plusvoordeelpas uitgeeft. De stichting aangenaam ouder worden. (Mijn haren beginnen al een beetje overeind te staan en niet van ouderdom) De pas kost ook nog eens geld € 13,75 nog wel en dan krijg je ‘allerlei leuke voordelen van leuke ondernemers’. Dan ben ik dus al klaar.

Elke zichzelf respecterende 50+ doet toch niet mee aan die onzin?

Op reis met 50+ reis | papertravels.nl
Van jong naar oud

En dan op reis met ‘gezellig allemaal 50+-ers’

Snap ik die 50+ pas al helemaal niet, de 50+ reis snap ik nog minder. Want waarom heb je die nodig? In groepsreizen vond en vind ik juist de combinatie van diverse leeftijden zo leuk. Ook toen we nog fris en fruitig en hartstikke jong waren. En nu ik me nog steeds hartstikke fris en fruitig en (meestal) jong voel heb ik absoluut geen behoefte om een reis te boeken met alleen maar oude sokken. Ook al zijn die net zo oud als ik.

Want dat idee heb ik toch dan bij de 50+ reis. Het zal vast niet kloppen en bij voorbaat dan maar vast excuus voor al die mensen van boven de 50 die wél met zo’n reis meewillen (ieder zijn ding!) Sowieso gaan we steeds vaker gewoon met zijn tweeën of met vrienden op reis. Theoretisch is dat dan natuurlijk ook een 50plus reis! Hahaha… Maar het feit dat je het zo nóemt maakt het per definitie al een hoog geriatrisch gehalte hebben.

Zou jij meegaan?

Dus zeg eerlijk; zou jij meegaan met een dergelijke reis? Hierbij ga ik ervan uit dat je verder gezond van lijf en leden bent. En je geen 50+-er vóelt!

This post is also available in: English (Engels)

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

4 Comments

Click here to post a comment

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle