Home » Reizen algemeen » Algemeen » Brainfart #8: Keuzestress

Brainfart #8: Keuzestress

door Simone van den Berg

Waar gaan we nu weer heen?

Dat klinkt bijna alsof ik het niet leuk vind om te plannen en na te denken waar onze volgende reis naar toe gaat. Maar zo is het niet hoor! Ik vind het heerlijk om na te denken over onze volgende trip, routes te plannen, vluchten uit te zoeken, kijken waar we gaan eten (gek genoeg komt dat altijd voor kijken waar we gaan slapen…) en waar we gaan slapen. Onze volgende reis is natuurlijk al min of meer in kannen en kruiken. Althans de route door de US is gepland, belangrijkste dingen zoals een huurauto en dergelijke is ook geregeld. Verblijfplaatsen uitgezocht. Ik kan er van genieten.

Tom niet zo zeer. Eens in de zoveel tijd geef ik hem een soort korte update van wat ik nu weer bedacht heb en hij vind het prima. Na 26 jaar samen gaat hij er blindelings vanuit dat mijn keuze wel de goede zal zijn… 🙂 Prima, hoef ik tenminste nergens rekening mee te houden. Heel af en toe gooit hij een veto in de lucht maar die zijn zeldzaam.

Maar na de ene trip “moet” er natuurlijk een volgende komen, en een volgende, en een volgende…. Het is eigenlijk verrekte lastig dat we tussendoor óók nog geld moeten verdienen en dus ook zo nu en dan wel thuis moeten zijn. Maar goed, dat even terzijde.

Azië, Afrika of Australië….

Dit jaar kwamen we tot de ontdekking dat de maand januari eigenlijk wel een goede maand is om op vakantie te gaan. Op de markt (waar Tom werkt) is er dan geen bal te doen, plus dat het ook nog eens ijskoud is. Niet het fijnste om de hele dag buiten te moeten staan. Mijn werk is dermate variabel dat er toch geen pijl op te trekken is welke maanden druk gaan worden en welke niet. Plus als ik er niet ben dan ben ik er niet, dus zo simpel kan het soms gewoon zijn. (ik ben natuurlijk eigen baas dus niemand om verder rekening mee te houden. Althans… niet echt…)

Januari gaat het dus worden. In 2019. Ja ja, ik weet heus wel dat dat nog heeeeel ver weg is, maar heb je weleens gemerkt hoe snel de tijd voorbij gaat? Plus als de ene reis gepland is, dan kun je natuurlijk niet een heel jaar gaan zitten duimen draaien tot de volgende zich aandient toch? Toch?

Korte reisjes gaan tussendoor

Even voor de goede orde: kortere trips worden – natuurlijk – tussendoor gepland. De langere reizen. Daar is waar het hier om gaat. Want tussen de US en januari zitten inmiddels ook alweer wat leuke reisjes maar daar hebben we het hier niet over.

Maar hoe kies je nu je volgende bestemming? Ik vind het soms best lastig. Er zijn nog zoveel landen die we willen zien, zoveel dingen die we willen doen, maar ten eerste zijn de financien altijd een terugkerend struikelblok en de periode is ook niet geheel onbelangrijk. Ga je in januari dan moet je ten eerste bedenken welke landen in die periode goed te bereizen zijn. Even aangenomen dat je niet op wintersport wilt of gaat want dat is een ander verhaal natuurlijk.

Op het moment denk ik dat het Azie gaat worden. De planning is dan eerst een week naar Hong Kong, vervolgens door naar Taiwan, daar twee weken rondreizen en dan een week Shanghai om af te sluiten. Klinkt best goed of niet?

Maar Zuid Afrika of een ander Afrikaans land lijkt me ook erg leuk en Australie blijft maar hoog op die wishlist staan. Als we vier weken gaan kan het net zo goed naar Australie denk ik dan. Maar Azie is óók erg leuk en alweer veel te lang geleden dat we daar zijn geweest. (Laatste Azie reis volgens mij Sumatra in 2014 of zo) En ik hou van Azie….

Hoe pik jij je volgende bestemming?

Het zijn natuurlijk niet de levensvraagstukken waar we het hier over hebben, maar hoe kies jij je volgende bestemming? Ga je af op periode, je bucketlist of hoe doe je dat eigenlijk? Ben wel benieuwd!

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

10 comments

Avatar
Jenny maart 11, 2018 - 9:09 am

Is die hoek van Azië niet best wel koud in januari?

Ik wil dit jaar ‘gewoon’ naar Indonesië. Misschien wil ik volgende zomer wel naar Japan of Taiwan, die hoek lijkt me erg leuk.

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg maart 11, 2018 - 11:42 am

Ik weet het niet zeker. Dacht dat dat wel meeviel eigenlijk. Maar ik ga het in ieder geval nog uitzoeken!

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg maart 11, 2018 - 1:26 pm

Hmm, zie net dat het dan inderdaad maar een graadje of 18 is in Taiwan… 🙁 Nog even verder zoeken dus!

Antwoord
Avatar
Margreet maart 11, 2018 - 10:23 am

In Australië is het zomer in januari, kan erg warm zijn. Vanaf de kerst tot eind januari is het daar zomervakantie, dus hoogseizoen.

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg maart 11, 2018 - 11:43 am

Ja dat klopt. Ik weet dat het dan erg warm kan zijn… Daarom staat Azie hoger in de ranglijst zeg maar… 🙂

Antwoord
Avatar
Eva maart 12, 2018 - 11:43 am

Ik vind het ook altijd ontzettend leuk om dingen te plannen maar écht een volgende bestemming kiezen, vind ik ook heel lastig. De laatste jaren gebeurde het vooral uit toeval (zoals een bruiloft in China) maar komend najaar willen we met onze auto weg en dan zijn de opties wel wat meer afhankelijk van de afstand. En dat maakt het stiekem wel wat makkelijker hoor 😉

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg maart 12, 2018 - 5:48 pm

Dat is wel zo natuurlijk maar je kunt overal een auto huren hoor… 🙂

Antwoord
Avatar
Robert maart 14, 2018 - 9:49 pm

Haha, dat klinkt bekend, al hebben wij de komende jaren al redelijk ingepland wat lang en ver betreft. Dat Myanmar idee wat je laatst in je hoofd had is weer weg? Kan ik je echt aanraden, want is ook qua weer in januari een goede. Australië is voor een groot deel erg warm in die tijd, maar wel erg mooi. Wij gaan in 2019 ook weer die kant op 🙂

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg maart 15, 2018 - 6:45 am

Nee ik wil nog steeds naar Myanmar. Maar Tom heeft in zijn hoofd dat het niet leuk is of teveel lijkt op iets waar we al geweest zijn. Misschien kan ik hem nog overhalen. 😊

Antwoord
Reizen: Wat wordt jouw volgende bestemming? | Simone's Kitchen januari 21, 2020 - 8:12 am

[…] Tom vind het een stuk minder interessant. Haha… Hij laat het meestal over zich heenkomen. Op Paper Travels schreef ik al over mijn keuzestress en in de tussentijd zijn de keuzes ook alweer veranderd. Ik had het best leuk bedacht: Hong Kong, […]

Antwoord

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.