Home » Blog » Brainfart #8: Keuzestress
Persoonlijk

Brainfart #8: Keuzestress

Wat wordt de volgende bestemming? | papertravels.nl

Waar gaan we nu weer heen?

Dat klinkt bijna alsof ik het niet leuk vind om te plannen en na te denken waar onze volgende reis naar toe gaat. Maar zo is het niet hoor! Ik vind het heerlijk om na te denken over onze volgende trip, routes te plannen, vluchten uit te zoeken, kijken waar we gaan eten (gek genoeg komt dat altijd voor kijken waar we gaan slapen…) en waar we gaan slapen. Onze volgende reis is natuurlijk al min of meer in kannen en kruiken. Althans de route door de US is gepland, belangrijkste dingen zoals een huurauto en dergelijke is ook geregeld. Verblijfplaatsen uitgezocht. Ik kan er van genieten.

Tom niet zo zeer. Eens in de zoveel tijd geef ik hem een soort korte update van wat ik nu weer bedacht heb en hij vind het prima. Na 26 jaar samen gaat hij er blindelings vanuit dat mijn keuze wel de goede zal zijn… 🙂 Prima, hoef ik tenminste nergens rekening mee te houden. Heel af en toe gooit hij een veto in de lucht maar die zijn zeldzaam.

Maar na de ene trip “moet” er natuurlijk een volgende komen, en een volgende, en een volgende…. Het is eigenlijk verrekte lastig dat we tussendoor óók nog geld moeten verdienen en dus ook zo nu en dan wel thuis moeten zijn. Maar goed, dat even terzijde.

Ik hou van Azie!

Azië, Afrika of Australië….

Dit jaar kwamen we tot de ontdekking dat de maand januari eigenlijk wel een goede maand is om op vakantie te gaan. Op de markt (waar Tom werkt) is er dan geen bal te doen, plus dat het ook nog eens ijskoud is. Niet het fijnste om de hele dag buiten te moeten staan. Mijn werk is dermate variabel dat er toch geen pijl op te trekken is welke maanden druk gaan worden en welke niet. Plus als ik er niet ben dan ben ik er niet, dus zo simpel kan het soms gewoon zijn. (ik ben natuurlijk eigen baas dus niemand om verder rekening mee te houden. Althans… niet echt…)

Januari gaat het dus worden. In 2019. Ja ja, ik weet heus wel dat dat nog heeeeel ver weg is, maar heb je weleens gemerkt hoe snel de tijd voorbij gaat? Plus als de ene reis gepland is, dan kun je natuurlijk niet een heel jaar gaan zitten duimen draaien tot de volgende zich aandient toch? Toch?

Korte reisjes gaan tussendoor

Even voor de goede orde: kortere trips worden – natuurlijk – tussendoor gepland. De langere reizen. Daar is waar het hier om gaat. Want tussen de US en januari zitten inmiddels ook alweer wat leuke reisjes maar daar hebben we het hier niet over.

Maar hoe kies je nu je volgende bestemming? Ik vind het soms best lastig. Er zijn nog zoveel landen die we willen zien, zoveel dingen die we willen doen, maar ten eerste zijn de financien altijd een terugkerend struikelblok en de periode is ook niet geheel onbelangrijk. Ga je in januari dan moet je ten eerste bedenken welke landen in die periode goed te bereizen zijn. Even aangenomen dat je niet op wintersport wilt of gaat want dat is een ander verhaal natuurlijk.

Op het moment denk ik dat het Azie gaat worden. De planning is dan eerst een week naar Hong Kong, vervolgens door naar Taiwan, daar twee weken rondreizen en dan een week Shanghai om af te sluiten. Klinkt best goed of niet?

Maar Zuid Afrika of een ander Afrikaans land lijkt me ook erg leuk en Australie blijft maar hoog op die wishlist staan. Als we vier weken gaan kan het net zo goed naar Australie denk ik dan. Maar Azie is óók erg leuk en alweer veel te lang geleden dat we daar zijn geweest. (Laatste Azie reis volgens mij Sumatra in 2014 of zo) En ik hou van Azie….

Hoe pik jij je volgende bestemming?

Het zijn natuurlijk niet de levensvraagstukken waar we het hier over hebben, maar hoe kies jij je volgende bestemming? Ga je af op periode, je bucketlist of hoe doe je dat eigenlijk? Ben wel benieuwd!

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

9 Comments

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  • Is die hoek van Azië niet best wel koud in januari?

    Ik wil dit jaar ‘gewoon’ naar Indonesië. Misschien wil ik volgende zomer wel naar Japan of Taiwan, die hoek lijkt me erg leuk.

  • In Australië is het zomer in januari, kan erg warm zijn. Vanaf de kerst tot eind januari is het daar zomervakantie, dus hoogseizoen.

  • Ik vind het ook altijd ontzettend leuk om dingen te plannen maar écht een volgende bestemming kiezen, vind ik ook heel lastig. De laatste jaren gebeurde het vooral uit toeval (zoals een bruiloft in China) maar komend najaar willen we met onze auto weg en dan zijn de opties wel wat meer afhankelijk van de afstand. En dat maakt het stiekem wel wat makkelijker hoor 😉

  • Haha, dat klinkt bekend, al hebben wij de komende jaren al redelijk ingepland wat lang en ver betreft. Dat Myanmar idee wat je laatst in je hoofd had is weer weg? Kan ik je echt aanraden, want is ook qua weer in januari een goede. Australië is voor een groot deel erg warm in die tijd, maar wel erg mooi. Wij gaan in 2019 ook weer die kant op 🙂

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle