Charlotte wil op reis naar
35800
HomeAlgemeenik wil op reis naarCharlotte wil op reis naar….

Charlotte wil op reis naar….

Op facebook heb ik  een groep die heet ‘Ik wil op reis naar…‘ Hier kunnen mensen vragen stellen over hun volgende bestemming. Als verlengde hiervan leek het me een leuk om een kleine interview serie te maken waarin ik een aantal bloggers en andere reisliefhebbers vraag hoe ze hun volgende bestemming kiezen en wat ze belangrijk vinden. Als eerste bijt Charlotte de spits af! Ik leerde Charlotte kennen tijdens een rondreis door Indonesië in 2009 en sinds die tijd zijn we vrienden.

Charlotte wil op reis naar

Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is
reizen voor jou?

Ik ben Charlotte Hagen, woonachtig in Utrecht en woon daar heerlijk. Het voelt nog elke dag alsof ik op vakantie ben en een mooie stad mag ontdekken aangezien ik hier pas sinds december 2017 woon. Ik heb geen reisblog maar mag ze wel graag lezen. Reizen is voor mij wel belangrijk in mijn leven. Zo fijn om andere culturen te bezoeken en nieuwe dingen te ontdekken en mensen te leren kennen.

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Het liefst ga ik een keer per jaar een mooie reis maken en daarnaast pak ik dan graag nog weekjes of weekendjes weg.

IMG 0431 716x537 1

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Meestal is het een samenloop van omstandigheden of iets wat ik ergens lees en dat
ik denk daar wil ik wel heen. Heeft niet iedereen een “verlanglijstje”?

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline
reisbureau/reisorganisatie?

Meestal reis ik met een groepsreis omdat dat makkelijk is. Je ziet veel in korte tijd en je hebt geen zorgen over vervoer of zoeken naar accommodatie. Het leuke is dat je ook andere mensen leert kennen. Die reizen boek ik dan online. Het is al jaren geleden dat ik een reisbureau van binnen heb gezien.

DSCN0696 716x516 1

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Ik heb er geen problemen mee om alleen te reizen, eigenlijk reis je dan veel intensiever. Maar in 2010 heb ik twee mensen leren kennen waar ik daarna regelmatig mee op reis ben geweest. Het klikt goed en we willen dezelfde dingen ontdekken. En het is leuk om samen voor en
napret te hebben.

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een
verre reis?

Is het gek als ik zeg dat ik beide wil??? Zoals gezegd vind ik een grote reis per jaar fantastisch, maar af en toe een weekje naar bijvoorbeeld Griekenland of Spanje om even te relaxen vind ik ook heerlijk.

DSCN0657 716x537 1

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Een goede reis is een combi van alles. Een mooi land met mooie mensen. Een deel natuur afgewisseld met cultuur en als het even kan ook nog beetje beetje ontspannen op een strand met een lekker boek. Voorpret is leuk maar ik laat het ook allemaal graag over me heen
komen. Het onverwachte is ook wat reizen u zo leuk maakt.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Mijn laatste grote reis was naar Thailand. Met een vriendin uit Australië hadden we afgesproken om in ons 50e levensjaar onze verjaardag halverwege te vieren, met een groep
vriendinnen. Uiteindelijk had zij gekozen voor Phuket. Ik wilde niet alleen daarheen, maar ook wat van Thailand zien. Samen met mijn reismaatje hebben we toen zelf een rondreis samengesteld zodat we toch wat van Thailand konden zien, maar ook het weekje in Phuket mee konden maken. Dat was eigenlijk best een unieke ervaring.

DSCN0166 716x537 1

Wat wordt je volgende reis?

In september ruim drie weken naar Peru .

Alle foto’s door/via Charlotte Hagen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like