Home » Bestemmingen » Noord- en Zuid Amerika » USA » De leukste dingen om te doen in Philadelphia

De leukste dingen om te doen in Philadelphia

door Simone van den Berg

Om eerlijk te zijn; ik kende Philadelphia eigenlijk vooral van de film met Tom Hanks. Maar daarvan kon ik me absoluut niks herinneren van de stad zelf. Als dat überhaupt al in beeld is geweest want daar ging de hele film natuurlijk niet over. Maar tijdens onze roadtrip door het oosten van de US kwamen we langs Philadelphia en ik wilde er graag heen dus aldoende geschiedde. En wat een fijne stad bleek het te zijn!

Streets of philadelphia - Dingen om te doen in Philadelphia

Wat te doen in Philadelphia – walking the Streets of Philadelphia

Na New York vonden we Philadelphia ook eigenlijk wel een verademing. Het doet veel Europeser en kleinschaliger aan. Mensen zijn er super vriendelijk, je kunt er heerlijk eten zonder meteen met je neus in een toerist trap te vallen en kortom; Philly is een topper! We waren er maar kort dus ik heb een paar tips voor je om te doen in Philadelphia. Om te beginnen; rondlopen… Als je mooi weer hebt zoals wij op de tweede dag dan is het een genot om overal heen te lopen in de relatief kleine stad.

Reading Terminal Market

Wij kwamen aan in de stromende regen dus onze eerste stop was een logische; namelijk de indoor markt van Reading Terminal Market. Ook meteen de aangewezen plek om een Philly cheese steak te eten leek ons.

Reading terming market - dingen om te doen in Philadelphia

Die cheesesteak hebben we er inderdaad gegeten maar – om eerlijk te zijn – die van mij was nogal tegenvallend. Sterker nog; ik denk dat we dat zelf beter kunnen. Mijn eerste kennismaking met een philly cheesesteak was namelijk in mijn eigen achtertuin gemaakt door Miljuschka. En die was waanzinnig lekker. Dus… ik herhaal; ik denk dat ik geen goede keus had gemaakt, maar we gingen af op de massa. Niet altijd de beste keus zo bleek

Donuts van Beiler’s Bakery

Om die mislukte cheesesteak een beetje goed te maken doken we vervolgens de donut hoek in. Er stonden hier lange rijen om een donut te bemachtigen en alleen al het klaarmaken van de donuts zelf was best een belevenis. En god, die donuts zijn echt belachelijk lekker. Hou er wel rekening mee dat 1 donut echt heeeeel erg zwaar op de maag ligt. Wij hadden een bacon-caramel donut met zijn twee en we zaten vol (ok, we hadden natuurlijk wel ook al een halve cheesesteak op…) Maar lekker! Echt een must als je op Reading Terminal Market bent.

De markt is trouwens sowieso erg leuk om overheen te lopen dus aanrader!

Chinatown

Chinatown in philadelphia - de leukste dingen om te doen in philadelphia

Ik hou van China towns… Overal ter wereld lijken ze eigenlijk verdacht veel op elkaar en toch gaan we bijna altijd wel even China town in. Ook die in Philadelphia is de moeite van een bezoekje waard. Wij hadden ergens gelezen dat we echt een bubble tea moesten gaan drinken en zo kwamen we uit bij een bubble tea tentje in Chinatown.

Het leek een heel ding te zijn want je kwam het echt overal tegen dus tijd om het aan de lijve te ondervinden… Nou… wat zal ik ervan zeggen; overslaan is beter. Ik heb er een woord voor; gadverdamme. Het kan natuurlijk aan mij liggen of aan ons, want ook Tom vond het verschrikkelijk, maar wat een chemische ellende. Die bubbels zijn de tapioca balletjes die onderin het glas liggen hierboven. En als je even kijkt op de achtergrond dan zie je dat die versie van Tom nog erger was. Het ergste was nog dat de bediening een fout had gemaakt met iets. Wij waren de enige aanwezigen in het tentje (ik snapte achteraf waarom) en ze stonden erop om ons een nieuwe portie te geven. En dat nadat we al de helft naar binnen hadden gewerkt uit fatsoen… Toestanden! Hahaha… Maar we hebben het overleefd.

Mutter museum

Wat je zeker moet doen in Philadelphia is een bezoek aan het Mutter museum. Tenminste als je een beetje tegen de weird en wonderful kunt. Want er zijn aardig wat bizarre dingen te zien in dit bijzondere museum. Er mogen geen foto’s worden gemaakt dus meer dan die van de ingang heb ik helaas niet.

Het museum is een collectie van rariteiten van de medische geschiedenis. Je vindt er alles van getatoeerde huid, tot vervormde foetussen tot skeletten met afwijkingen tot nou ja, wat niet eigenlijk. Het is fascinerend en sommige dingen ook best een beetje huiveringwekkend. Maar een absolute aanrader op je lijst van dingen om te doen in Philadelphia! Trek ongeveer 1 a 2 uur uit voor een bezoek. Het is geen mega groot museum maar als je de bijbehorende verhalen wilt lezen ben je wel even bezig.

Eastern State Penitentiary

Eastern state penitentiary

En misschien wel een van mijn favoriete dingen om te doen in Philadelphia is het bezoeken van de Eastern State Penitentiary. Een gevangenis die van 1829 tot 1971 dienst deed als gevangenis en beroemde criminelen zoals Al Capone onder andere heeft gehuisvest.

De cel van Al Capone

Wij hadden mazzel dat het niet mega druk was toen we er waren en pas dan kun je een beetje de sfeer van de gevangenis voelen. Veel van de oude afdelingen zijn afgesloten en niet begaanbaar voor het publiek maar door de tralies heen kun je wel een kijkje nemen en een foto maken. Het schijnt ook dat de gevangenis haunted is… En grappig genoeg was er – toen we eenmaal weer thuis waren – een aflevering van een of andere beroemde geestjagers (of hoe dat ook heet) in de gevangenis!

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.