Home » Blog » De leukste plekjes om te eten op Lefkas
Griekenland

De leukste plekjes om te eten op Lefkas

Lefkas is natuurlijk maar een klein eilandje en voor je er erg in hebt ben je overal geweest. Wij verbleven er in augustus 2017 voor een week. We sliepen in een fijn appartement van Eliza was here, de Olivetto Villas. Op zich een aanrader want de locatie is perfect, de appartementjes helemaal leuk en de verzorging ook erg goed. Er zit wel een máár aan. Ik ben nu eenmaal een kattenliefhebber en er waren veel katten rondom het appartement. En op een enkele uitzondering na vond ik ze er heel erg slecht uit zien.

Wel een hele fijne plek verder

Ik realiseer me dat ze in Griekenland anders omgaan met dieren dan wij hier in Nederland. Maar toch… Een kat was brood- en broodmager en zat vol met zweren. Kon ook bijna niet meer lopen en heeft de week niet overleeft. Nu zal het misschien een oude kat zijn geweest, maar ook de jongere katten waren allemaal broodmager en niet het toonbeeld van gezondheid. Dus…prima appartement maar als je van katten houdt dan gaat het je aan je hart. Echt… Voor ons een reden om niet nog een keer naar dezelfde plek terug te gaan in ieder geval.

Ristretto voor ontbijt – Lefkas stad

Ontbijt bij ristretto | papertravels.nl

Ons appartement lag net even buiten Lefkas stad en daar zitten meer dan genoeg leuke plekjes voor ontbijt, lunch en diner. Wij probeerden er het ontbijt uit bij Ristretto. Een klein, maar fijn tentje vlak bij de rotonde in de stad. Ook prima als je alleen een stevige bak koffie wilt. Die serveren ze zeker! Wij aten er een omelet en pannenkoeken. En dronken er natuurlijk koffie.

Diner bij Seven Islands | papertravels.nl

Taverne Seven Islands – Lygia

In dit heerlijke – op en top Griekse – restaurantje zijn we meerdere keren wezen eten. Je zit er heerlijk aan het water met een koel briesje en het eten is helemaal prima. Probeer vooral de verse vis van de dag eens want dat is de moeite waard. Lekker van de gril. De plek wordt gerund door een Griek met zijn Hollandse vrouw. Dus je kunt ook nog in het Nederlands bestellen als je dat zou willen.

Eten bij Thymari | papertravels.nl

Thymari restaurant – Lefkas stad

Fine dining en Griekenland zijn niet twee woorden die ik vaak met elkaar verbind, maar om eerlijk te zijn komt de standaard Griekse kost me op gegeven moment wel de neus uit. Ja vers gegrilde vis blijf ik altijd lekker vinden maar verder beland je al snel in souvlaki, moussaka en meer van dat soort. Wil je dus eens echt wat anders én ben je bereidt om er wat extra geld aan uit te geven dan is Thymari een aanrader. Het was ook meteen het duurste restaurant waar we ooit in Griekenland zijn geweest. Nog steeds goedkoper dan in Hollandia hoor, maar tast wel even in de buidel. Reserveren is een must!Diner bij Lighthouse garden | Papertravels.nl

Lighthouse garden – Lefkas stad

Wil je wel traditioneel Grieks eten dan kun je in Lefkas stad de meeste restaurants aan de boulevard wel overslaan. Wij belanden er wel de eerste avond (geen zin om ver te lopen en moe van de reis) met als gevolg een uitermate teleurstellend diner met smakeloze happen. En op de koop toe een stuk plastic van de verpakking (dan weet je het wel) in Tom’s bord. Wil je beter eten dan kun je de hoofdstraten beter vermijden en de kleine zijstraatjes inlopen. Zo kom je ook terecht bij Lighthouse garden die in een zijstraatje ligt en waar je lekker Grieks kunt eten en drinken. Retsina! 🙂

Rachi, Exhantia

Ze noemen het ook wel het restaurant in the clouds en toen we aankwamen (links) was er nog geen cloud te zien en was het boven op het terras bloedheet. Maar ineens – out of nowhere – kwamen de wolken aangedreven en zag je binnen no time geen hand meer voor ogen (rechts)Alsof je ineens in de dikke mist zit. Het eten is hier lekker. Wat duurder dan gemiddeld en met meer keus. Erg lekker gegeten en je kunt er heerlijk zitten en kijken naar de paragliders die vanaf de bergtop naar beneden springen. Vanaf het strand wordt je daar trouwens gek mee gemaakt. Dus dan weet je het vast. Naast het restaurant zit een bar die in de zomer van 2017 is open gegaan en waar je de hele dag terecht kunt en waarvandaan de sprongen worden gemaakt. Het restaurant zelf is pas om 1 uur ’s middags open.

 

This post is also available in: English (Engels)

Tags

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

Voeg comment toe

Click here to post a comment

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle