Home » Reizen algemeen » Algemeen » De reiswereld op zijn gat…

De reiswereld op zijn gat…

door Simone van den Berg

Vrolijk word ik er niet van. De berichten over de economische gevolgen van het coronavirus zijn niet mals. Gisteren hoorde ik op het journaal dat er alleen al op Schiphol maar liefst 8500 banen zijn verdwenen. Gewoon hup foetsie… Verdwenen in de crisis die corona heet. Een crisis zoals we die nog niet eerder hebben meegemaakt. Ik niet in ieder geval.

reiswereld op zijn gat

Mijn collega reisbloggers hebben het moeilijk. Reizen is niet mijn baan dus dat scheelt voor mij, maar is dat wel het geval dan heb je de komende tijd toch echt wel bijzonderheden. Reizen worden links en rechts geannuleerd. Of door de reiziger zelf of door de maatschappijen die massaal stoppen met vliegen. Het is in het luchtruim nog nooit zo rustig geweest.

Expeditie Aardbol schreef trouwens een artikel met alle Nederlandse reisblogs! Superleuk om te zien en yay, ik sta er ook bij! En een handig lijstje want we gaan echt wel weer reizen met zijn allen en in de tussentijd kun je mooi vast wegdromen bij de volgende bestemming.

Boodschappen doen

Gisteren moest ik boodschappen doen en dacht ik voor dat ik ging nog ‘het zal toch wel meevallen’ viel ik steil achterover toen ik al die lege schappen zag. Het leek serieus wel oorlog. De arme vakkenvullers deden hun best om aan te vullen maar dingen werden onder hun neus weggekaapt. Bizar is het. Aan de ene kant denk ik; al dat hamsteren dat zal toch niet nodig zijn? En aan de andere kant word je er wel een beetje door aangestoken. Niet dat ik nu met tien pakken wc papier aan de haal ben gegaan, maar voor de zekerheid toch ook maar een pakje pasta meegenomen. Want er stond er nog maar eentje dus die nam ik dan maar mee. Onze vriezer ligt nog vol en omdat ik natuurlijk voor mijn werk eten op de foto zet, voorzie ik niet meteen dat we zonder eten komen te zitten.

Een aanblik die we waarschijnlijk voorlopig niet gaan zien!

Alhoewel ik ook niet weet hoe de nabije toekomst eruit gaat zien. Misschien worden straks wel alle shoots gecancelled. Ik hoor ook al van uitgeverijen die gesloten zijn, dus ik hou met alles rekening. Ondertussen zit ik – net als de rest van Nederland – veel thuis. In mijn geval had ik dat anders ook wel gedaan want ik moest nog de administratie doen, foto’s bewerken en nog een paar gerechten koken. O en ik heb alvast een artikel gemaakt over koken uit de voorraadkast. Het kan maar handig zijn niet?

Lastig koken zonder voorraad

En dat is dan weer wel een lastig verhaal want als ik recepten moet koken en er is niks meer te vinden… Je snapt waar ik heen ga… Het is allemaal koffiedik kijken. De komende weken zal moeten uitwijzen of de maatregelen zoals die nu genomen zijn helpen en of ze nog strenger moeten. Ik hou mijn hart vast.

De reiswereld is denk ik het zwaarst getroffen financieel maar de hele wereld is in een staat van economische crisis dus als we straks weer allemaal op moeten krabbelen zal reizen wellicht ook niet het eerste zijn waar mensen aan denken. De hypotheek betalen wordt een veel belangrijker evenement.

Omdat het hoe dan ook een historisch punt is ga ik wel zo eens in de week een update plaatsen. Ik had eerst nog het idee om een soort van corona dossier bij te houden en begon daar mee in januari maar door alle veranderingen is dat niet meer te doen. Dus daar heb ik al verwezen naar de info van het RIVM maar het lijkt me wel “leuk” om de persoonlijke insteek bij te houden. Hoe is het nu? Wat is er gaande? Over een paar jaar is dat waarschijnlijk een ‘weet je nog toen’ dingetje. Hoop ik tenminste.

Laten we allemaal het hoofd koel houden, gezond eten (want weerstand is belangrijk) en zoveel mogelijk binnen blijven. Sterkte allemaal en laten we dit virus samen het hoofd bieden!

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.