Slapen in een vogelhuis - de vreemde vogel
32300
HomeSlapenBijzondere overnachtingenDe vreemde vogel – slapen in eigen land
NederlandNederland

De vreemde vogel – slapen in eigen land

Slapen in een vogelhuis - de vreemde vogel

Slapen in een vogelhuis bij De vreemde vogel

Na ons verblijf op Texel en het verblijf op Camping de Lakens in Bloemendaal wilden we de vakantie afsluiten met een grappig verblijf. Hoe we het hebben gevonden weten we al niet meer maar door te googlen kwamen we uit op buitenhotel De Vreemde Vogel. Het klonk al meteen leuk dus na enig zoekwerk viel ons oog op de vogelhuisjes.

Denk nu niet meteen dat je slaapt in een boomhut (de meest voorkomende vraag als ik zei dat we in een vogelhuis gingen slapen) maar echt letterlijk een vogelhuisje. Je weet wel, die dingen die je in de tuin hebt hangen voor de nestelende meesjes.

De foto hierboven verklapt al hoe dat er dan uit ziet. We konden nog net twee nachten boeken hier. Er zijn maar twee vogelhuisjes, alhoewel er genoeg andere grappige plekken zijn waar je hier ook kunt overnachten. Maar daarover later meer.

de vreemde vogel
Binnenkant van ons vogelhuis

Tiny house

Je kunt het vogelhuis nog het beste vergelijken met een Tiny House. Het is klein maar je kunt er toch met vier personen slapen. Op het zolderstukje staan namelijk ook nog twee eenpersoonsbedden. Eerlijk gezegd denk ik dat het wel wat krap wordt met vier mensen in het vogelhuisje, maar aan de andere kant is het natuurlijk niet meteen de bedoeling dat je de hele dag binnen gaat zitten. Dat is ook niet nodig, want er is in de omgeving genoeg te doen. Maar je kunt natuurlijk pech hebben en slecht weer treffen. Dan is het wel een beetje behelpen.

De Kombuizerd

Behalve dat elk onderkomen redelijk veel ruimte voor de deur heeft is er ook een gemeenschappelijke ruimte. De Kombuizerd. Hier zit je heerlijk uit de wind aan het water (met uitzicht op de golfbanen), kun je een drankje drinken of een vuurtje stoken.

Ook heeft elke logeerplek een eigen vuurplaats. Hier kun je eventueel een vuurkorf bij bestellen voor als je ’s avonds lekker buiten wilt zitten bij je eigen kampvuur. Daar was het bij ons nog wat te fris voor.

Vlaardingen

We hadden ons tijdens het boeken van onze laatste slaapplaats vooral geconcentreerd op het hotel zelf en vergeten te kijken waar dat hotel dan wel zou staan. Dus dat het in Vlaardingen was… daar kwamen we eerlijk gezegd pas achter toen we al geboekt hadden. Hahaha… Maar daar is op zich niks mis mee want je zit redelijk centraal om diverse dingen te doen vanaf Vlaardingen. Een auto is dan wel handig om te hebben, alhoewel je in de rechtstreekse omgeving achter het hotel ook nog prachtige wandelingen kunt maken.

Als je aan komt rijden denk je in eerste instantie dat je verkeerd zit. De entree van de Vreemde Vogel ligt namelijk aan het eind van een woonwijk. Je verwacht dus niet meteen het hele terrein wat erachter ligt.

Behalve de vogelhuisjes heeft De vreemde vogel ook nog diverse andere overnachtingsplekjes die redelijk uniek te noemen zijn. Zo kun je slapen in een pipowagen, een vliegtuig, een spaceshuttle of in een caravan op pootjes. Ook wel de struisvogel genaamd.

Verder vind je er een leuk restaurant, wat natuurlijk gesloten was toen wij er waren maar wat vanaf morgen weer gedeeltelijk open mag op het terras.

In de omgeving

In de directe omgeving van De vreemde vogel kun je diverse wandelingen doen en is er een speeltuin voor de kinderen. Ook is de Krabbeplas dichtbij waar gezwommen kan worden en waar een strandje bij is. Een roeibootje kun je vanaf De vreemde vogel zelf huren. Ook de lokale supermarkten (AH en Aldi) zitten op loopafstand. Handig als je nog snel wat nodig hebt.

Iets verder weg maar met de fiets goed bereikbaar vind je Delft (18 km afstand), Rotterdam (12 km afstand), de bioscoop van Vlaardingen, indoorspeeltuin De Jungle (op 3 km) en nog meer. Laat je ook informeren bij de incheckbali voor meer tips.

Heb je een auto tot je beschikking dan zit je vanaf De Vreemde Vogel binnen no time op diverse leuke plekjes. Zo bezochten wij onder andere het pittoreske Schiedam, gingen lunchen (nou ja lunch afhalen) bij de markthallen in Rotterdam en bezochten Kinderdijk.

Ben je nog nooit in Kinderdijk geweest, dan is het een aanrader om nu te gaan. Het was er lekker rustig en ik vermoed dat het straks – na corona – gedaan is met die rust. Het museum zelf is momenteel gesloten maar je kunt er prima rondlopen en genieten van alle prachtige molens.

Schiedam
Schiedam

Ontbijt

De Vreemde Vogel boek je inclusief ontbijt met streekproducten. Ik weet niet of ze normaal altijd het ontbijt op bed komen brengen maar nu tijdens corona is dat wel het geval en ontvang je elke ochtend om 9 uur een heerlijk krat gevuld met onder andere verse broodjes, koffie en een gekookt eitje.

Al met al was het een heerlijk verblijf bij de Vreemde Vogel! Zeker leuk voor een paar dagen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like