Die fijne vakantieboeken!

Review webprint | papertravels.nl

Ik ben de eerste die het toegeeft; ik doe het gewoon te weinig. Of te laat. Of allebei misschien.. 😉 Het maken van een fotoboek van onze reizen. Dus toen ik door webprint werd gevraagd om hun service met betrekking tot het maken van een fotoboek, uit te testen was ik daar natuurlijk meteen voor te porren. Had ik meteen weer een fijn fotoboek erbij van onze laatste (lange) reis. In dit geval de reis door Sumatra van vorig jaar.

20150815-_MG_4584

Ik koos voor de luxere uitgave met foam omslag. Erg mooi afgewerkt zoals je kunt zien!

Maar goed stap 1 is natuurlijk om alle foto’s die je in het boek wilt hebben even uit te zoeken. Je kunt natuurlijk ál je foto’s van de hele vakantie uploaden naar de online server van Webprint en dan vervolgens het boek maken, maar in mijn geval waren dat 1500 foto’s en dat is een beetje teveel van het goede. Het duurt te lang en het is makkelijker om meteen de selectie te maken. Hoe moeilijk ook overigens, want bij elke foto hoort wel een verhaal! Het uploaden van de foto’s naar de site ging snel, zeker als je bedenkt hoe groot mijn foto’s zijn.

De software werkt makkelijk en snel. Het enige minpuntje vond ik dat je niet goed kunt inschatten hoe groot tekst uiteindelijk in je boek komt te staan. Daardoor heb ik een paar pagina’s met wel hele grote letters. Ach, ik denk dan maar weer dat het handig is voor mijn moeder. Die ziet niet zo goed meer namelijk. Haha..

Hier valt het mee maar her en daar echt koeieletters
Hier valt het mee maar her en daar echt koeieletters

Dat is dus iets om op te letten. Het boek zelf was echt binnen no time gemaakt. Je hebt allerlei opties voor standaard layouts, je kunt achtergronden kiezen (de foto hierboven is met een standaard fijne achtergrond geprint) variërend van foute bloemetjes (vind ik dan) tot meer grunge achtergronden zoals oude afgebrokkelde muren bijvoorbeeld, waar ik dan weer wel van hou)

Kleuren komen heel mooi uit
Kleuren komen heel mooi uit

Tijdens het maken van het boek kun je kiezen uit een foto layout waarbij de pagina’s volledig plat komen te liggen. Ik heb dat niet gedaan, alhoewel het voor dubbele pagina’s wel handiger is, maar – volgens mij – worden de bladen dan dikker en dat vind ik dan weer minder handig. Ik koos dus voor de normale print, maar de foto kwaliteit van de print is top zoals je kunt zien aan de kleurige vogel hierboven. Mooie heldere kleuren, scherp en zonder rare kleurzwemen. (iets dat ik vaker heb gehad als je wellicht denkt met prints!) En zelfs de dubbele foto, die je hieronder ziet, is niet storend door de naad in het midden maar als je voor hetzelfde soort boek kiest, is het wel zaak om te letten op de naad en waar die uitkomt. Maar dat kun je allemaal prima zien tijdens het maken.

Dubbele pagina
Dubbele pagina

Uiteindelijk was mijn boek 106 pagina’s (had ik al verteld dat ik altijd moeilijk kan kiezen..?) en met een luxe foam kaft komt het vervolgens op een totale prijs van € 68,39 (inclusief verwerking en verzending) wat een prima prijs is voor de kwaliteit. Bij vergelijkbare services heb ik al eerder boeken laten printen en die waren altijd boven de € 100,= dus ik weet al waar ik in het vervolg mijn vakantieboeken print!

Disclaimer: Ik ben gevraagd door Webprint om hun service te testen en heb het boek kado gekregen, maar alle meningen zijn die van mijzelf!

 

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 comments
  • Wow 106 pagina’s! Dan valt die prijs reuze mee. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit een fotoboek heb gemaakt en ik print zelden foto’s uit…op mijn computer en harde schijf staan dus duizenden vakantiefoto’s die ik ooit nog eens wil uitzoeken en afdrukken, maarja dat kost veel tijd en geld.

  • Mooi boek geworden zeg. Goede prijs ook, ik vind normaal gesproken toch altijd de prijs tegenvallen namelijk.
    Ik moet nog steeds mijn boek van 2013 maken :$

  • Wat een prachtig fotoboek zeg! Wij maken ze vaak via de software van Apple, maar dat is duurder. Dit ziet er ook erg goed uit. Van Canada moeten we nog steeds onze foto’s uitzoeken, voordat we een fotoboek kunnen maken. Echt maar eens gaan doen dus!

  • Leuk om te lezen en je boek ziet er mooi uit. En jeetje 106 pagina’s… Dat is een heleboel! Ik heb ook een boek bij Webprint laten drukken en ik herken inderdaad precies wat je zegt over de letters! Die zijn inderdaad vrij groot uitgevallen (nou ja, die ik heb er gewoon groot ingetypt), maar het is inderdaad moeilijk in te schatten! De foamkaft ziet er wel echt gaaf uit Simone!

  • Haha heel herkenbaar, dat niet kunnen kiezen van foto’s in je fotoboek. Maar het resultaat mag er wezen! En inderdaad ook lekker betaalbaar voor zo’n dik boekwerk. Snel aan je moeder laten zien! 😉

Written by Simone van den Berg