Drie buitenlandse festivals die je niet wilt missen

Pohoda festival | papertravels.nl

Ligt het aan mij of is het festival in het buitenland up and coming? Ik las er al eerder de nodige informatie over en behalve dat de locaties vaak spectaculair mooi zijn, heeft het ook wel wat om je vakantie te combineren met een evenement. Vooral de Oostblok landen lijken prachtige locaties en interessante events te hebben. Ik heb er alvast drie voor je op een rijtje gezet voor deze zomer!

Pohoda festival | papertravels.nl

Pohoda Festival in Slowakije – 5-7 juli 2018

Eentje die wel onmiddellijk mijn aandacht trok is Pohoda in Slowakije. De kans dat je nog nooit van Pohoda (‘vrede’ in het Slowaaks) hebt gehoord is groot, maar het festival heeft al een 20-jarige historie en is in Centraal- en Oost-Europa een begrip. Onder de lokale bevolking is Pohodo absoluut het populairste open-air evenement van Slowakije en bovendien steevast uitverkocht. Elk jaar wordt het vliegveld van Trenčín opgetogen voor een driedaags festijn dat zo’n 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. Het is een breed georiënteerd festival met muziekgenres uiteenlopend van reggae tot wereldmuziek en van rock tot hiphop.

Voor de 2018-editie zijn onder andere The Chemical Brothers, Glass Animals, St. Vincent en Ziggy Marley aangekondigd. Maar behalve voor de muziek kom je hier net zo goed voor de side-acts. Kunst, kermis en sport gaan hier hand in hand met muziek. Het festival is dan ook geschikt voor alle leeftijden. Ideaal dus als je met je kids op pad bent en prima te combineren met een zomer vakantie. Een ticket voor drie dagen inclusief de camping kost je ongeveer € 90,-.

Electric Castle in Roemenië – 18-22 juli 2018

Transsylvanië! Het land van Dracula en daardoor min of meer al tijden hoog op onze lijst van landen die we willen bezoeken. Niet dat Dracula hopelijk dit festival bezoekt, maar de locatie is in dit geval echt een aanwinst. Dit festival vindt namelijk plaats op een sprookjesachtige locatie op het landgoed van het Bánffy Kasteel in Cluj-Napoca. Verstopt tussen de groene bergen van Transsylvanie. Als je met de auto komt, is de reis naar het evenement toe alleen al de moeite waard. Electric Castle biedt behalve een fijne mix van diverse muziekstijlen, ook lekker eten, kunst, yoga (voor als je even je spieren tussendoor wilt flexen) films en nog veel meer. Voor de game liefhebbers is er een high tech park met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van virtual reality en gaming.

Voeg daarbij het feit dat het terrein is uitgerust met grote 3D-lichtprojecties en lichtinstallaties en je hebt een vreemde combi van Dracula meets the future.

Dit jaar verschijnen o.a. Netsky, London Grammar, Valentino Khan, Damian Marley (inderdaad ja, de zoon van!) en Kris Kross Amsterdam. Voor het volledige pakket van het festival betaal je voor vijf dagen inclusief de camping € 145,=.

Colours of Ostrava | papertravels.nl

Colours of Ostrava in Tsjechië – 18-21 juli 2018

Nog zo’n prachtige locatie is het Tsjechische Colours of Ostrava. Dit festival vindt plaats op het industriële Dolní Vítkovice-terrein. Verstopt tussen de voormalige kolenmijnen, loodsen en warenhuizen vindt je hier zowel grote als kleine podia. Op kleurrijke wijze verlicht.

Ostrava is als reisbestemming ook steeds meer in trek en is naast Praag en Brno de derde stad van Tjechie. Voor dit sprookjesachtig aangeklede festival staan dit jaar op de (bevestigde) lijst  London Grammar, Jon Hopkins (live), George Ezra, Joss Stone en Cigarettes After Sex. Ook kent Colours of Ostrava ieder jaar een indrukwekkende randprogrammering vol dans, lezingen, debatten en workshops. Voor de volledige vier dagen betaal je zo’n 125 euro inclusief camping. En behalve het festival zijn er in de omgeving genoeg andere culturele uitjes te vinden.

Citytrip Praag eraan vastknopen?

Ben jij wel eens op een festival buiten Nederland geweest? En zo ja hoe is het bevallen? Ik ben heel benieuwd!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg