Home » Blog » Drie buitenlandse festivals die je niet wilt missen
Traveltips

Drie buitenlandse festivals die je niet wilt missen

Pohoda festival | papertravels.nl

Ligt het aan mij of is het festival in het buitenland up and coming? Ik las er al eerder de nodige informatie over en behalve dat de locaties vaak spectaculair mooi zijn, heeft het ook wel wat om je vakantie te combineren met een evenement. Vooral de Oostblok landen lijken prachtige locaties en interessante events te hebben. Ik heb er alvast drie voor je op een rijtje gezet voor deze zomer!

Pohoda festival | papertravels.nl

Pohoda Festival in Slowakije – 5-7 juli 2018

Eentje die wel onmiddellijk mijn aandacht trok is Pohoda in Slowakije. De kans dat je nog nooit van Pohoda (‘vrede’ in het Slowaaks) hebt gehoord is groot, maar het festival heeft al een 20-jarige historie en is in Centraal- en Oost-Europa een begrip. Onder de lokale bevolking is Pohodo absoluut het populairste open-air evenement van Slowakije en bovendien steevast uitverkocht. Elk jaar wordt het vliegveld van Trenčín opgetogen voor een driedaags festijn dat zo’n 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. Het is een breed georiënteerd festival met muziekgenres uiteenlopend van reggae tot wereldmuziek en van rock tot hiphop.

Voor de 2018-editie zijn onder andere The Chemical Brothers, Glass Animals, St. Vincent en Ziggy Marley aangekondigd. Maar behalve voor de muziek kom je hier net zo goed voor de side-acts. Kunst, kermis en sport gaan hier hand in hand met muziek. Het festival is dan ook geschikt voor alle leeftijden. Ideaal dus als je met je kids op pad bent en prima te combineren met een zomer vakantie. Een ticket voor drie dagen inclusief de camping kost je ongeveer € 90,-.

Electric Castle in Roemenië – 18-22 juli 2018

Transsylvanië! Het land van Dracula en daardoor min of meer al tijden hoog op onze lijst van landen die we willen bezoeken. Niet dat Dracula hopelijk dit festival bezoekt, maar de locatie is in dit geval echt een aanwinst. Dit festival vindt namelijk plaats op een sprookjesachtige locatie op het landgoed van het Bánffy Kasteel in Cluj-Napoca. Verstopt tussen de groene bergen van Transsylvanie. Als je met de auto komt, is de reis naar het evenement toe alleen al de moeite waard. Electric Castle biedt behalve een fijne mix van diverse muziekstijlen, ook lekker eten, kunst, yoga (voor als je even je spieren tussendoor wilt flexen) films en nog veel meer. Voor de game liefhebbers is er een high tech park met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van virtual reality en gaming.

Voeg daarbij het feit dat het terrein is uitgerust met grote 3D-lichtprojecties en lichtinstallaties en je hebt een vreemde combi van Dracula meets the future.

Dit jaar verschijnen o.a. Netsky, London Grammar, Valentino Khan, Damian Marley (inderdaad ja, de zoon van!) en Kris Kross Amsterdam. Voor het volledige pakket van het festival betaal je voor vijf dagen inclusief de camping € 145,=.

Colours of Ostrava | papertravels.nl

Colours of Ostrava in Tsjechië – 18-21 juli 2018

Nog zo’n prachtige locatie is het Tsjechische Colours of Ostrava. Dit festival vindt plaats op het industriële Dolní Vítkovice-terrein. Verstopt tussen de voormalige kolenmijnen, loodsen en warenhuizen vindt je hier zowel grote als kleine podia. Op kleurrijke wijze verlicht.

Ostrava is als reisbestemming ook steeds meer in trek en is naast Praag en Brno de derde stad van Tjechie. Voor dit sprookjesachtig aangeklede festival staan dit jaar op de (bevestigde) lijst  London Grammar, Jon Hopkins (live), George Ezra, Joss Stone en Cigarettes After Sex. Ook kent Colours of Ostrava ieder jaar een indrukwekkende randprogrammering vol dans, lezingen, debatten en workshops. Voor de volledige vier dagen betaal je zo’n 125 euro inclusief camping. En behalve het festival zijn er in de omgeving genoeg andere culturele uitjes te vinden.

Citytrip Praag eraan vastknopen?

Ben jij wel eens op een festival buiten Nederland geweest? En zo ja hoe is het bevallen? Ik ben heel benieuwd!

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

Voeg comment toe

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle