Ecolodges in Bukit Lawang

ecolodges | papertravels.com
De orangutan lodges

Ecolodges in Bukit Lawang

Als je naar Sumatra komt en als je wilt overnachten op een plek die op een handige locatie ligt voor jungle hikes dan is het wellicht een overweging om eens naar de ecolodges  in Bukit Lawang te kijken. Wij verbleven er voor drie nachten en ik vond het een mooie plek om te verblijven. Wij waren daar in oktober 2014 en op dat moment onderging het restaurant de nodige renovaties dus er was een tijdelijk restaurant opgezet. Het eten is redelijk, alhoewel wellicht niet het beste dat je in Sumatra kunt vinden. Er is echter genoeg om uit te kiezen in de omliggende omgeving dus je hoeft er zeker niet elke nacht te eten. Around the ecolodges | papertravels.com

Na een lange jungle tocht kan het natuurlijk de moeite zijn om er wel te blijven voor avondeten als je geen zin meer hebt om nog een meter te lopen… Dat is althans meestal hoe ik me voel na een lange en heftige dag. De kamers zijn prima, alhoewel sommigen het wellicht basic noemen. Ja er is geen warm water in de douche, maar zelfs een koude douche is best lekker als de temperaturen zo hoog zijn als in Bukit Lawang. De policy is dat de kamer alleen opgeruimd wordt op verzoek, wat ik heel logisch vind eigenlijk. Ik hoef echt niet elke dag een schoon bedlaken, maar soms is het prettig als je bijvoorbeeld een nachtelijke invasie hebt gehad van een soort vreemde een dags vliegen.. 😉 Dan is het fijn dat je alleen je sleutel maar hoeft in te leveren en je hebt die avond weer een schone kamer. En zijn alle karkassen verwijderd.

Ecolodges Bukit Lawang | papertravels.com
Open air bathroom

De kamers zijn ruim, hebben een prima bed en een muskieten net zonder gaten. Of althans die van ons had geen gaten. Hoe je badkamer eruit ziet ligt aan de kamer waarin je slaapt. Wij verbleven in de Orang Oetan cottages waar de badkamer een soort openlucht badkamer is. Zoals je kunt zien er het gedeelte boven het ‘tuintje’ open. Ik was een beetje bang dat het ’s nachts vol zou zitten met ongedierte maar dat viel zat mee. Licht niet aan laten als je er niet bent. Dat is dan wel essentieel.

Er is een dak boven de wc en de douche zodat je ook nog droog naar het toilet kunt. Wel zo fijn als je midden in de nacht moet plassen en het regent (en dat deed het elke nacht!)

Er is geen airconditioning want dat is niet ecologisch verantwoord, maar er is wel een ventilator dus dat is prettig. je hebt hier wel iets nodig om af te koelen want het is heet!

Tiny baby macaque trying to climb on to moms back (and failing)
Klein baby makaakje probeert uit alle macht op moeders rug te klimmen (mislukt!)

Als je het muskieten net echter dicht maakt betekent dat ook dat je de ventilator mist. Het aantal beestjes in de kamer viel zat mee dus we hebben het net open gelaten zodat we in ieder geval een beetje ventilator voelden. De ecolodge is een handige lokatie voor het meeste van de wandeling en als je een luie dag wilt hebben kun je nog naar de bat caves lopen in de tuin of gewoon genieten van de makaken die rondom het terrein het nodige kattenkwaad uithalen.

Wij verbleven in de Orangutan cottages. Prijzen vanaf IDR 350.000 (dat is dus wel ongeveer 21-23 euro.. ;)) minimum verblijf is drie nachten.

Bukit Lawang Ecolodges

  • Bukit Lawang, Bohorok, Sumatra Utara. Indonesia
  • +62 812 607 99 83
  • info@ecolodgebukitlawang.com

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg