Een faillissement en een weekje Kreta

Kreta 2007

Hele andere ideeën hadden we, in de zomer van 2007. We hadden al maanden daarvoor een vakantie van twee weken geboekt naar Kreta. Een prachtig plekje op een relatief rustig gedeelte van het eiland.

Maar toen kwam eerst het nieuws via de radio. “Vanmorgen is de reisorganisatie Olympia, die Griekenland specialist is, failliet verklaard.” Of iets in die trant was de mededeling. Wij zaten in bed een kopje koffie te drinken. De vakantie zou twee weken later beginnen… En dan met name ‘zou’ want een paar telefoontjes later was het bevestigd. De vakantie ging niet door. Het goede nieuws was dat we – dankzij het garantie fonds – het geld uiteindelijk wel terug zouden krijgen.

Kreta 2007

Maar het slechte nieuws was natuurlijk dat onze vakantie, waar we echt al zo erg naar uit keken, niet meer zou gebeuren.

Wat nu? Ik was dat jaar net voor mezelf begonnen dus echt veel geld hadden we niet. Tom had al vakantie opgenomen en dat kon niet meer veranderd worden en het geld zou voorlopig nog niet teruggestort worden.

Nieuwsgierige geit.. ;)
Nieuwsgierige geit.. 😉

We gingen op zoek naar een goedkoop alternatief en dat was nog niet zo eenvoudig. De meeste last minutes die beschikbaar waren, zaten ergens op plekken waar ik nog niet dood gevonden wilde worden dus het duurde best een tijd voor we uiteindelijk kozen voor een weekje Kreta in een plaatsje in de buurt van Gersonissos.

Het was het enige dat er nog een beetje ok uit zag. Maar, eerlijk is eerlijk, het leek in niets op het toffe appartementje dat ik eerder had uitgezocht en ook in niets op het pittoreske dorpje waar we zouden zitten.

Best ok maar enigszins uitgestorven
Best ok maar enigszins uitgestorven

De aankomst viel een beetje tegen. Het appartement was schoon maar saai. De plaats zelf dood. Het was tenslotte al september dus in Griekenland is dat echt niet het hoogseizoen. Gelukkig hadden we nog een auto weten te charteren zodat we toch het eiland een beetje rond konden crossen, op zoek naar leuke plaatsjes en strandjes.

Kreta September 2007

Ik had zelfs, een first denk ik, alleen mijn compact camera meegenomen. Dus echt veel foto’s heb ik ook niet gemaakt. En uiteindelijk best een ok weekje gehad maar zeker niet wat we ons hadden voorgesteld!

Ondertussen is de crisis in Griekenland al een flink tijdje aan de gang en is het nog maar de vraag hoe het allemaal af gaat lopen. Het aantal boekingen naar Griekenland schijnt historisch laag te zijn en ik kan me dat wel een beetje voorstellen; want je weet niet hoe het in de nabije toekomst verder zal gaan.

Ik hoop dat het allemaal weer goed komt. Ik vind Griekenland een heerlijk land en het zou zonde zijn als dat om wat voor reden dan ook te niet zou worden gedaan! Wil je ook naar Griekenland check dan vooral bij Eliza was Here. Daar zijn we nu 1 keer mee naar Lefkas gegaan en supergoed bevallen. Weg van de standaard appartementjes!

Kreta September 2007
Stille straatjes

Kreta September 2007

 

Kreta September 2007
Het Griekse equivalent van een lichte maaltijd voor twee… 😉

 

Disclaimer: Sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links. Voor onze volledige privacyverklaring kun je hier kijken.

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments
Written by Simone van den Berg