Eet de allerlekkerste salade bij Sla – Amsterdam

Doe mij maar een salade..

Ik hou van salades. Niet alleen in de zomer, ik vind het het hele jaar heerlijk om tussen de middag of – als het zo uitkomt – ’s avonds. Ik ben er ook goed in: in het elkaar knutselen van een lekkere salade met dingen die nog in de koeling liggen. Ga je echter buiten de deur eten dan is het vinden van een goede salade wel iets meer een uitdaging.

Amsterdam

Nu strijden Amsterdam en Rotterdam al jaren om de eerste plaats als het gaat om het gehalte hippe nieuwe concepten, maar hoewel Rotterdam inmiddels ook een Sla vestiging heeft, was Amsterdam toch de eerste. Sommige nieuwe concepten poppen her en der op, om niet al te veel later heel stilletjes weer van het toneel te verdwijnen. Soms ligt dat aan het concept zelf, soms ligt het aan het geserveerde eten of een verkeerde locatie. Altijd lastig om te achterhalen waarom iets wel of niet werkt.

Het concept van Sla is in de basis simpel; je komt, je kiest de ingredienten voor jouw op maat gemaakte salade, gaat zitten of neemt het mee en klaar. Maar dat het werkt blijkt wel aan het aantal vestigingen dat inmiddels uit de grond is gestampt. Alleen in Amsterdam al zijn er zeven vestigingen van Sla inmiddels, maar daarnaast zitten ze ook in Haarlem, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Niet verkeerd dus van de makers van Sla.

Mijn laatste bezoek aan Sla is alweer een hele tijd geleden dus tijd voor een hernieuwde kennismaking binnenkort. Overigens kun je ook het Sla kookboek bestellen als je geen tijd of zin hebt om een vestiging op te zoeken. Kun je lekker thuis aan de gang met je eigen gemaakte salades.

Wil je weten waar je Sla kunt vinden? Check dan de website voor alle adressen.

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg