Foto van de dag: Blauwe reiger in vlucht

Blauwe reiger in volle vlucht. Costa Rica | papertravels.nl

Als er een ding is dat redelijk lastig is als het aankomt op fotografie dan is het wel een vogel in volle vlucht. Ik heb meestal niet heel veel geduld als het op dat soort dingen aankomt. Ik bedoel; ik blijf niet uren zitten in een bosje om die ene foto te maken. Maar in dit geval waren we op een boot op de wateren van Tortuguero, Costa Rica en deze blauwe reiger was van plan om weg te vliegen. Ik wist ongeveer in welke richting hij zou vliegen dus ik hoopte dat het dit keer zou lukken en tadaaa! Gelukt dus.

En nee het is niet helemaal perfect qua compositie, maar gezien de omstandigheden toch goed scerp (hobbelige boot, niet heel goede lichtomstandigheden en een hele lange telelens). Ik nam deze met mijn 100-400mm Canon lens op de Canon EOS 5D Mark III. Sluitertijd: 1/250s bij f5.6 op iso 500

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg