Home » Blog » Freetown Christiana – Kopenhagen
Denemarken Kopenhagen

Freetown Christiana – Kopenhagen

Freetown Christiana | papertravels.nlChristiana

Voor we naar Kopenhagen gingen had ik eigenlijk nog niet echt van Christiana gehoord. Ik had het ook wel op de kaart van Kopenhagen zien staan maar het trok me nu niet meteen aan als iets waar we graag heen wilden gaan. We waren zelfs al op het eiland geweest met de fiets maar het regende die dag dus dat trok niet meteen aan om eindeloos verder te fietsen. Pas toen we de tip van de receptie van ons hotel kregen om naar Christiana te gaan besloten om dat te doen.

Bovendien scheen de zon en dat is toch een stuk prettiger als je wilt rondkijken. Toch? Christiana dus… Eerlijk gezegd had ik geen idee wat ik moest verwachten. ‘Freetown” klonk wel interessant maar pas later las ik hoe het allemaal in elkaar zit in Christiana.

Freetown Christiana | papertravels.nl

Christiana bestaat sinds 1971 en is opgericht op het terrein van een voormalige kazerne. Dat zie je ook nog duidelijk terug in de gebouwen die er staan. Maar het is vooral een enorm kleurig en hippie-achtig gebied. Er is een hoop gedoe geweest rondom Christiana. Rellen, drugsproblemen en nog veel meer. Zo erg zelfs dat het hele terrein een tijd dicht is geweest voor het publiek. Inmiddels lijkt de rust enigszins teruggekeerd. Drugs worden er in ieder geval zeker nog heel veel gebruikt, want als je door ‘Pusher street’ loopt wordt je al bijna high van de hash dampen die daar hangen.

Freetown Christiana | papertravels.nl

Maar hetzelfde kan je in een willekeurige straat in Amsterdam gebeuren (loop maar eens door de Haarlemmerstraat) dus daar zou ik zeker niet voor ‘thuisblijven’. Het leukste aan Christiana vond ik de vele prachtige muurschilderingen die je overal tegenkomt. Dat geeft het terrein meteen een hele andere sfeer.

Freetown Christiana | papertravels.nl

Uberhaupt als je Christiana binnenkomt is het niet ingewikkeld om te merken dat je in een heel ander stuk van Kopenhagen terecht bent gekomen. De “Christianen” hebben het uitgeroepen tot een officiële vrijstaat en hebben hun eigen set regels opgesteld. Hoe dan ook is het leuk om een uurtje rond te lopen en alle tekeningen te bekijken!

Freetown Christiana | papertravels.nl Freetown Christiana | papertravels.nl Freetown Christiana | papertravels.nl

This post is also available in: English (Engels)

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

5 Comments

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle