HomeAlgemeenHappy St. Patrick’s Day!
IerlandIerland

Happy St. Patrick’s Day!

St Patricks Day
St Patricks Day
Alleen een drankje ontbreekt nog en dan had het zo St. Patrick’s Day kunnen zijn hier

Yay, it’s St. Patrick’s Day!

Toegegeven dat het dit jaar een wat andere vorm van St. Patrick’s Day is maar check vooral de ontzettend gave video hieronder voor een Drone show die vandaag plaats vindt in Dublin.

Dit jaar zijn er diverse grote plekken in de wereld die groen kleuren ter ere van St. Patrick’s Day. En- ook heel leuk – er is een live evenement met zang en dans. Dat kun je hier volgen.

In Nederland zijn het Kissing Couple en de Ierse pub O’Caseys in het groen, maar ook in onder andere Dubai en de Niagara Falls wordt aandacht besteed aan dit groene festijn.

Toegegeven; er is niks leuker dan St. Patrick’s Day vieren in Ierland zelf natuurlijk. Ik hou van Ierland. Ik ben er inmiddels drie keer geweest en alle drie de reizen waren bijzonder én bijzonder gezellig. De laatste keer was vlak voor de eerste lockdown. Maar ik hoop echt dat ik binnenkort weer eens kan gaan want Ierland is echt een enorme aanrader.

Groen ierland

Wat is St. Patrick’s Day?

Mocht je je nu afvragen wat al die heisa nou eigenlijk is: Patrick groeide op in de 5e eeuw in Wales en had rijke ouders. Maar de arme Patrick werd ontvoerd door Ierse rovers toen hij 16 jaar oud was.

De rovers namen hem mee naar Ierland, hun eigen land, en daar werd hij als schaapherder aan het werk gezet. Hij ontsnapte na een visioen van God en keerde later weer terug naar Ierland om daar te prediken.

Patrick werd vervolgens bekend onder de naam Saint Patrick oftewel Naomh Pádraig op zijn Iers) en is tot op de dag van vandaag de beschermheilige van Ierland.

Grappig feitje is ook nog dat er meer Ieren buiten Ierland wonen dan erin… 🙂

Meer over St. Patrick’s Day en een heerlijk gerecht van Pitabroodjes met bavette vind je op Simone’s Kitchen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like