Hoe maak je zelf de allerlekkerste pad thai

Hoe maak je zelf pad thai | papertravels.nl

Zelf thuis pad thai maken

Als je in Thailand bent geweest dan heb je vast wel eens pad thai gegeten. Althans, ik kan me bijna niet voorstellen dat dat niet zo is. De allereerste keer dat ik een originele pad thai at was in Chiang Mai. Nog steeds een van mijn favoriete Thaise steden (en we gaan er binnenkort weer heen! Yay!) en een stad waar je zeker van de honger niet hoeft om te komen.

50 cent

Wij slenterden over een klein marktje heen en kregen onderhand behoorlijke trek van al die heerlijke geuren die voorbij kwamen. Ons oog viel op een enorm druk tentje waar drie vrouwen achter de kraam druk in de weer waren met het opscheppen van een soort noedel gerecht in bakjes. Als warme broodjes ging het over de toonbank. Een nader onderzoek wees uit dat het om pad thai ging (ok we moesten het vragen.. haha) en natuurlijk bestelden we ook een portie. De kosten? Een totaal van € 0,50 cent… We hebben het wel over een flink aantal jaar geleden maar ik schat dat je nog steeds voor een redelijk betaalbaar bedrag goed kunt eten in Chiang Mai!

Print
Hoe maak je zelf pad thai | papertravels.nl

pad thai


  • Author: Simone van den Berg

Ingredients

  • 100 gr noodles
  • 100 gr tauge
  • bieslook
  • 2 el olie om te koken
  • 2 el tamarind pasta
  • 2 el suiker
  • 1 gehakte sjalot
  • 100 gr kip (gekookt en geplukt)
  • 1/2 limoen
  • 2 el gehakte pinda’s
  • gemalen peper
  • ½ el chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tl vissaus
  • 1 ei

Instructions

  1. Kook de noedels, giet af en bewaar in koud water tot gebruik.
  2. Snij de (Chinese) bieslook in stukken van 2 cm. Zet een paar apart voor de garnering. Was de taugé en bewaar de helft om er vers bij te geven. Hak de sjallotjes en knoflook samen.
  3. Gebruik een wok en verhit deze op hoog vuur. Doe olie in de wok en rooster de pinda’s. Verwijder van de wok. Voeg sjallotjes, knoflook en kip toe en roer tot ze bruin worden.
  4. Voeg de noodles toe aan de wok. Roerbak vlug om plakken te voorkomen Voeg tamarind pasta, suiker, vissaus en chili peper toe. Roerbak op hoog vur. Als je veel vocht ziet is je wok niet heet genoeg. Zet het vuur in dat geval hoger.
  5. Maak ruimte voor het ei door de noodles aan de kant te schuiven. Breek het ei in de wok en scramble tot alles bijna is gekookt. Roer het ei door de noodles heen.
  6. Bestrooi met witte peper. Voeg taugé toe en bieslook. Roer nog een paar keer door.
  7. Doe op je borden en bestrooi met gemalen peper en de pinda’s. Serveer heet met een limoenschijftje, bieslook en de rauwe taugé.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

This post is also available in: English (Engels)

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg