Hoe plan je je roadtrip
1400
HomeAlgemeenReistipsHoe plan je je roadtrip?

Hoe plan je je roadtrip?

Hoe plan je je roadtrip | simoneskitchen.nl

Alweer te lang geleden

Ongelofelijk dat het inmiddels alweer bijna drie maanden is geleden dat we door het mooie oosten van Amerika reden met onze toettoet. Ondanks het feit dat die achterlijke Trump daar nog steeds aan de macht is blijf ik het een heerlijk land vinden om doorheen te reizen en ook ontzettend afwisselend. Nu hebben wij gekozen voor een roadtrip dit keer maar hoe plan je nu je roadtrip op de beste manier? Wat voor apps kun je ervoor gebruiken? Kies je liever voor losse boekingen of hou je meer van een groepsreis? Ik zet de mogelijkheden voor je op een rijtje

Ben je een sologanger of ga je liever met een groepsreis?

De eerste beslissing die je misschien moet maken is of je een losse reis wilt boeken of beslissing of je een rondreis door Amerika wilt maken via een organisatie. Voor beide opties valt wel wat te zeggen. Wij kozen dit keer, zoals gezegd voor de losse opties maar de ervaring leert dat een groepsreis vaak voordeliger is. Plus je hebt als bijkomend voordeel dat je je geen zorgen hoeft te maken over hotels of vervoer. Dat is allemaal geregeld. Je stapt in en je bent op reis. Nadeel van een groepsreis is natuurlijk dat je minder flexibel bent. De route staat al vast en de vertrek en aankomsttijden eveneens. Wij gaan regelmatig met een groepsreis maar de bestemming is daar wel bepalend in. Voor Amerika zou ik niet zo snel voor een groep kiezen. Het land is makkelijk te bereizen en een groep heb je daar niet voor nodig.

20180423 W6A1822

Ga je een roadtrip maken dan is planning essentieel

Ik heb voor onze reis naar de US veel gebruikt gemaakt van de app van roadtrippers. Super handig om je route te bepalen. Je kunt er zelfs voor kiezen om je hotels via de app te bespreken maar dat vond ik zelf minder handig. Ook een fijne app is ‘along the way’. Hier vind je allerlei tips voor als je onderweg bent en er even uit wilt. Sinds onze reis door de US ben ik groot fan van de app Waze. Een soort Google maps maar dan veel gebruiksvriendelijker. Ok niet alles is geweldig aan de app maar het is de meest up to date navigatie app die je kunt vinden en is wereldwijd te gebruiken. De minpunten vind ik zelf dat je niet even makkelijk de naam van een restaurant in kunt tikken. Het kan wel maar werkt net even minder handig dan bij google maps.

Natuurlijk is het ook leuk om heel spontaan naar een plek te gaan en je daar te laten verrassen maar ik merk dat ik dan toch vaak dingen mis. Dat ligt aan mij hoor. Haha.. Maar ik gebruik graag een lonely planeet voor de wat meer algemene zaken en diverse apps voor het vinden van leuke restaurantjes of dingen voor onderweg. Foursquare is een van mijn favorieten en voor vegan restaurantjes gebruik ik Happy Cow.

Zorg voor een papieren kaart

Hoe leuk al die apps ook zijn, het is echt handig om een papieren kaart in je auto te hebben liggen. Als je telefoon er mee op houdt of er om wat voor reden dan ook niet digitaal kan worden gezocht dan is de ouderwetse papieren manier nog steeds heel fijn om achter de hand te hebben.

20180424 W6A1860

Leuk boek

Sunny Cars heeft in samenwerking met Mo’Media een boek over roadtrips uitgegeven. Een boek die je helpt om jouw droomreis samen te stellen in 6 verschillende landen. De routes gaan door Spanje, Portugal, Kreta, Kroatië, Frankrijk en Italië. En nog leuker: als je een auto huurt bij Sunny Cars voor diezelfde roadtrip krijg je het aankoopbedrag van het boek weer terug. (€19,99) Toch leuk!

Schoeisel!!

Ja dit is er wel eentje met een uitroepteken want goed – ingelopen – schoeisel is voor bijna elke reis wel essentieel. Dus koop geen nieuwe wandelschoenen twee weken voor vertrek maar zorg dat je die minstens twee maanden voor vertrek in huis hebt. En zorg er dan ook voor dat je ze hebt ingelopen. Klinkt misschien als een inkoppertje maar we hebben echt vaak genoeg meegemaakt dat medereizigers spiksplinter nieuwe schoenen ter plekke gingen inlopen. Met alle gevolgen van dien. Niet doen dus. Ik koop tegenwoordig het liefste mijn schoenen online. Op mijn gemak uitzoeken en als het niet bevalt stuur ik het gewoon weer terug.

Hotels boeken

Of je op de bonnefooi gaat of je hotels allemaal van tevoren al boekt, is een beetje persoonlijk. Ik vind het heerlijk om te zien waar we uitkomen aan de ene kant, maar aan de andere kant wil ik graag wat apartere hotelletjes of B&B’s. En die zitten nu eenmaal snel vol. In eerste instantie wilden we naar de US ook gaan en zien waar we uit zouden komen, maar eenmaal begonnen met het boeken van hotels bleek dat toch net wat makkelijker. Ook fijner voor de controlfreak in mij… 🙂 Ik boek veel hotels via booking.com, soms rechtstreeks en soms via Expedia of een andere app. Het handige van dit soort apps is ook weer dat je ter plekke nog dingen kunt wijzigen. Ik zorg bij booking.com altijd voor een boeking met annuleringsmogelijkheid. Mochten we dan onverhoopt toch een andere route kiezen dan kost het geen geld om te annuleren. Let daarvoor wel op de annuleringstermijn. Sommige kunnen tot 24 uur van tevoren maar anderen moet je langer van tevoren annuleren. Wel handig om te weten!

Heb jij een favoriete manier om je roadtrip te plannen?

Ook leuk om te lezen: De trends in autohuur van dit jaar.

plan je roadtrip

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like