Home » Reizen algemeen » Algemeen » Hoi… ik ben Simone

Hoi… ik ben Simone

door Simone van den Berg

Een tijdje terug had ik een training die ging over content. Hoe maak je nou content waar je bezoekers wat aan hebben. Dat was een beetje de insteek van de training. Maar een van de dingen die ook naar voren kwam was ‘kennen je lezers jou?’ Weten ze wie je bent? Wat je doet? Wat je wilt doen?

En omdat ik Paper Travels goedbeschouwd pas weer twee maanden actief aan het onderhouden ben (oftewel ik ben twee maanden geleden opnieuw begonnen) leek het me een goed moment om mezelf eens voor te stellen.

Ik ben Simone dus. Ik ben foodfotograaf, receptontwikkelaar, reiziger, reis- en foodblogger en meer. Ik ben verzot op lekker eten en vind een van de leukste dingen van reizen het ontdekken van nieuwe smaken in andere landen.

Ik ben 57 jaar, wat ik soms nogal eens lastig vindt want jee, hoe oud klinkt dat?? Ik voel me geen 57 maar (meestal) 25 en hou van de goede dingen van het leven. Ik woon in het midden van Nederland samen met Humphrey en Buffy, mijn twee katten.

Reizen

Ik begon redelijk laat met reizen. Onthoud ook even dat we in een ander tijdperk zaten toen ik jong was en reizen was niet zo eenvoudig als het tegenwoordig is. Dus mijn eerste verre reis maakte ik pas toen ik een jaar of 25 was (naar Mexico) en vanaf dat moment was het hek van de dam en wilde ik meer, meer en nog eens meer. Ik heb inmiddels aardig wat van de wereld gezien maar nog lang niet alles. Dat is overigens ook niet mijn ambitie. Ik reis liever langzaam en besteed liever meer tijd aan een bepaalde locatie, dan dat ik stempels in mijn paspoort verzamel. Alhoewel ik die stempels dan ook wel weer heel leuk vindt. Haha…

Waarom vind je reizen zo leuk?

Iemand vroeg me laatst waarom ik reizen nou eigenlijk zo leuk vindt… Best een goede vraag en eentje die ik ook moeilijk vind om te beantwoorden. Waarom vind ik het eigenlijk zo leuk? Een andere omgeving, smaken ontdekken, je onderdompelen in een andere cultuur, nieuwe mensen ontmoeten… Klinkt waarschijnlijk redelijk cliche maar dat is wel waarom ik reis. En vooral om dat eten. Want zonder lekker eten is een reis naar mijn mening niet compleet. Ik wil smaken proeven, gekke ingredienten het liefst mee naar huis nemen en kijken hoe de lokale bevolking kookt. Waar halen ze hun eten vandaan? Wat zijn specifieke gerechten voor die regio?

Wat staat er nog op mijn verlanglijstje?

Mijn wishlist is nog lang. Hoog op de lijst staan Australië, Japan, India (ben ik al eens geweest maar heel erg kort), Zuid Amerika, Antartica en nog veel meer. In Azië ben ik veel op reis geweest, maar Afrika en Zuid-Amerika ontbreken nog grotendeels.

Mijn werk

Wat moet je nog meer over mij weten? Zoals ik al zei ben ik foodfotograaf. Ik heb inmiddels meer dan 60 kookboeken gefotografeerd, produceer een paar keer per jaar Paleo Magazine en ik fotografeer natuurlijk ook op reis. Ik heb jaren lang workshops foodfotografie en styling gegeven. Inmiddels ben ik daar mee gestopt maar organiseer nu wel in plaats daarvan super toffe workshops in het buitenland zoals deze in Italië in oktober 2020.

Vragen? Let me know!

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.