Ik wil op reis
37370
HomeAlgemeenIk wil op reis, ik wil op reis, ik wil op reis!

Ik wil op reis, ik wil op reis, ik wil op reis!

indonesia

De wereld veranderde

Ik schreef deze post in 2017. Natuurlijk niet wetende dat de hele wereld in 2020 op zijn kop zou staan en dat reizen ook nu nog helemaal niet meer zo vanzelfsprekend is. Sterker nog; het is nog maar de vraag of we dit jaar (2021) weer kunnen reizen. Het is een gekke tijd op het moment maar ik hoop dat ik die reislust binnenkort weer de vrije teugel kan geven. En dat hoeft echt niet meteen naar verweggistan. Ik ben al blij met een reisje binnen Europa.

Onbedwingbare reislust

Man, man, man…. als het aan mij lag ging ik vandaag op reis. Nu meteen. Sinds het nieuwe jaar is begonnen ben ik amper nog te houden. Ik zit de halve dag (de andere helft werken we dan nog maar een beetje enzo) met mijn neus in de reisgidsen, reisblogs en andere reis gerelateerde ‘dingen’. Ik heb dit jaar al drie reizen/reisjes gepland dus dat betekent eigenlijk ook wel dat we aan de max zitten qua financien. Het voordeel van eigen baas is dat je geen rekening hoeft te houden met vakantiedagen. Maar het nádeel is dan dat je tijdens een vakantie geen bal verdient. Dus dat is dan weer niet zo handig. En het hele jaar op vakantie gaan zou dan in theorie wel kunnen maar in de praktijk natuurlijk totaal niet.

We hebben nu als eerste een midweek Kopenhagen, dan drie weken Italië en in september heb ik net een weekje relaxen in Lefkas geboekt. (Via Elizawashere. Ben heel benieuwd hoe dat bevalt!) En ja ik had nog wel graag naar Hawaï gewild, naar Amerika, naar Berlijn, naar Japan… De lijst is te lang.

Volgend jaar?

Dus zit ik stiekem alweer te denken aan volgend jaar. Waar gaan we dan heen? Dat slaat natuurlijk nog minder ergens op, want geen idee wat de situatie volgend jaar is. Misschien zijn we dan wel failliet en zitten we onze centjes te tellen in een hutje op de hei in Drenthe of zoiets. Dat is nog echt te ver weg.

Op reis naar hong kong

Ik weet ook niet wat het is dit jaar. Misschien een soort van compensatie van vorig jaar toen ik aan bed gekluisterd was (lang verhaal) en een vreemd soort “ik wil dat inhalen”. We zijn dit jaar natuurlijk al naar Groningen geweest. Telt dat ook mee?

En misschien heeft het er ook wel mee te maken dat ik het deze maand wat rustiger heb dan gebruikelijk. Daar wordt ik dan weer onrustig van en als ik onrustig word wil ik reizen. Zoiets. Of misschien is het de lente. Kunnen jullie het nog volgen?

In theorie zullen er best nog wel wat persreizen langs komen, maar in de praktijk is dat of niet interessant of het is op het verkeerde moment of ik kan het fysiek niet aan. (lees: er wordt teveel gewandeld) dus moet ik het doen met de voorpret. 🙂

Het helpt misschien ook niet mee dat ik elke keer met mijn neus in mijn oude reisnotitieboeken zit (het heet niet voor niks Paper Travels hier natuurlijk) waardoor ik al die toffe reizen langs zie komen die we in het verleden hebben gemaakt. Zonder die notitieboeken zou het wat lastig worden om hier een verhaal te tikken van tien jaar geleden.

Op reis naar Indonesie
Indonesie

Binnenkort in ieder geval weer “verse” verhalen.

Hebben jullie er ook last van?

  1. Haha, lezen over reizen is leuk en kriebels zijn normaal.

    Ik heb aardig was gingen voor het voorjaar staan, maar vanaf juli is mijn agenda leeg. De zomervakantie dus. De enige periode in het jaar dat ik langer weg kan met een baan in het onderwijs…. Ik wil niet kiezen en veel keuzes zijn daardoor gemaakt.

  2. Ja, vervelend als je reizen aan je fysieke vermogen moet aanpassen. Dit jaar hebben wij alle kaarten op een grote reis naar Australië gezet. Laatste keer met beide kinderen. Via Shanghai naar Sydney. Daarna vliegen naar Brisbane om met de auto richting Cairns te rijden. Mooie stops onderweg, o.a. een paar dagen op Heron Island op de Great Barrier Reaf. Tot slot zitten we in het regenwoud in het noorden van Queensland. Ik ga natuurlijk veel foto’s maken.

  3. Oooh zo herkenbaar helaas :(. Ik zit helaas in een grote verhuizing met verbouwing de komende maanden en kan daarom gewoon niet weg. En dat terwijl ik het met al die stress hard nodig heb. Als alles achter de rug is gaan we wel een paar weken naar Azië, maar voor het zover is 🙁

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like