Klein Curacao… verlaten maar toch zo mooi!

Mooi klein Curacao! | papertravels.nlKlein Curacao

Voor ik er geweest was had ik de nodige foto’s gezien van de vuurtoren. Het meest iconische gedeelte van Klein Curaçao. Klein Curaçao is een onbewoond eilandje voor de kust van Curaçao en is 1,7 vierkante km groot (of klein).

De enige gebouwen die je vindt op het eiland zijn die vuurtoren, een paar hutten van een catamaran bedrijf en een bijbehorend strandhuis. Het eiland is het meest bekend om zijn prachtige duiklocatie. Je kunt er geweldig snorkelen zonder dat je echt ver hoeft te gaan. Wij zagen er schildpadden en veel vissen onder onze boot. Maar behalve snorkelen schijn je er ook geweldig te kunnen duiken en zijn er onderwater grotten en veel koraal.

Dankzij het feit dat in voorgaande tijden geiten over het eiland mochten rennen, is het grootste deel van het eiland een soort mini woestijn. Er wordt gewerkt aan het opnieuw beplanten van het gebied maar laat ik het zo zeggen; daar hebben wij nog weinig van gemerkt.

De vuurtoren op klein CuracaoHet eiland heeft een rol gespeeld in de slavernij, waarbij slaven door de Nederlandse West Indië maatschappij van Afrika naar Curaçao werden gebracht en op Klein Curaçao in quarantaine gingen. De restanten van het quarantaine gebouw kun je nog aan de noordwest kust van het eiland vinden evenals verschillende graven van slaven die de tocht niet overleefden. Zij zijn aan de zuidkant van het eiland begraven.

 

Aan de winderige kant van het eiland kun je bovendien de nodige scheepswrakken vinden. De schepen die er op de klippen zijn gelopen bleven niet ver genoeg bij de verraderlijke rotsen vandaan en worden langzaam maar zeker afgebroken door de golven. De meest opvallende is de Maria Bianca Guidesman die nog redelijk dicht op het strand ligt.

Naar Klein Curaçao kun je makkelijk komen aangezien er veel aanbieders zijn voor een dagtrip naar het eiland. Wij gingen met Blue Finn Charters (The black & white catamaran) en hadden een topdag. Barbecue aan boord van de boot en snorkelen onder de catamaran. Misschien een overbodige tip maar neem genoeg zonnebrand mee en een petje! De zon is genadeloos!

Ook leuk om uit te waaien is Shete Boka of ga slapen in Renaissance hotel in Willemstad, waar wij verbleven!

Disclaimer: Sommige links in deze post zijn affiliate links. Voor meer info verwijzen we naar onze privacyverklaring

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg