Kokospoffertjes
85600
HomeFoodReceptenKokospoffertjes
CambodjaCambodja

Kokospoffertjes

We waren onderweg in Cambodja en ik geloof dat de bestemming een grot was. We hadden een stuk gevaren met zo’n wiebelbootje en eenmaal aangemeerd moesten we een stukje lopen. Al van verre kwam een heerlijk zoete lucht ons tegemoet en voor we er erg in hadden stonden we allemaal al likkebaardend voor een mevrouw die druk was met het maken van pandan kokospoffertjes.

Kokospoffertjes

Je ziet natuurlijk al aan de groene kleur en je ruikt het aan de geur dat er pandan in zit. Nu kun je pandan hier in Nederland kopen in van die knalgroene kleine flesjes met kleur- en smaakstof. Of je kunt een beslag maken en daar de pandan in mee laten trekken. Dan heb je wel de smaak maar niet de kleur. Hoewel ik absoluut deze kokospoffertjes nog een keer thuis wilde maken, besloot ik om de pandan achterwege te laten.

Niet om een specifieke reden maar ik had simpelweg geen pandan in huis. Rijstmeel heb ik eigenlijk altijd wel liggen dus het was snel in elkaar gezet. Het zijn daarmee overigens ook glutenvrije poffertjes

Kokosmelk

Om de kokospoffertjes te bakken gebruik ik een aebleskiver pan. Dit is een poffertjespan waarmee je ook de traditionele Deense poffertjes kunt bakken. Het grootste verschil tussen deze pan en een gewone poffertjespan is het formaat. De gaten van de pan zijn groter en daarmee dus ook de poffertjes. Ideaal als je gevulde poffertjes wilt gaan maken.

Lekker groot

Bijkomend voordeel is ook nog eens dat de glutenvrije kokospoffertjes op die manier lekkerder blijven aan de binnenkant. Hoewel je ze prima kunt bakken in een gewone poffertjespan heeft deze als voordeel dat ze zachter blijven aan de binnenkant. Betekent ook wel dat je ze wat langer moet laten bakken natuurlijk. Want een rauwe binnenkant vindt niemand lekker.

Ik serveer ze simpelweg met wat poedersuiker. Maar ik vind alles lekker met poedersuiker. Haha.. Eet smakelijk!

Nog meer leesplezier?

Kokospoffertjes

Kokospoffertjes

Deze heerlijke kokospoffertjes zijn bovendien glutenvrij.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Dessert, Ontbijt
Keuken: Aziatische keuken
Trefwoord: kokos, rijstbloem
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 20 poffertjes

Ingrediënten

  • 500 ml kokosmelk
  • 375 gr rijstmeel
  • 125 gr suiker
  • boter of olie om mee te bakken
  • Poedersuiker om te serveren

Instructies

  • Doe de kokosmelk, rijstmeel en suiker in een mengkom. Meng het met een halve liter water door en een klein beetje zout. Dit gaat het beste met een garde. Zorg dat alle klontjes eruit zijn.
  • Zet nu je aebleskiverpan (of gebruik een poffertjespan) op medium vuur en zorg dat in elk gaatje van de pan wat boter zit. Dit gaat het makkelijkste met een kwastje en gesmolten boter.
  • Zorg wel dat de pan goed heet is voor je het beslag erin doet. Anders heb je kans dat alles aan de pan vast kleeft en dan is eruit halen lastig. Erin scheppen is het makkelijkste met een kleine juslepel.
  • Laat elk poffertje ongeveer 4-5 minuten per kant bakken. Draai dan om met een vorkje (of twee vorkjes) en bak de andere kant ook. Aan de buitenkant moeten ze lekker crispy zijn en aan de binnenkant nog lekker sticky. Herhaal dit tot al je beslag op is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
There are no posts to show right now.