Kookwedstrijd in Hildesheim en Wolfenbuttel

Kookwedstrijd in Hildesheim | papertravels.nl

Historisch Hildesheim

Een kleine twee weken geleden begaf ik me samen met vriendin Esmee van Esfactory naar het mooie Hildesheim. Ons doel? Het winnen van een kookwedstrijd die was georganiseerd door de regio om met lokale producten te koken. De wedstrijd bestond uit twee gedeeltes: eentje in Hildesheim waar we moesten koken met de aardappel en een dessert moesten recreëren genaamd Welfenspeise. Wil je alles over de kookwedstrijd weten dan kun je het beste even de post checken hier, waar morgen ook het recept voor de Welfenspeise online komt!

Bier van de Braumanfaktur Hildesheim

Hou je van bier dan is een bezoek aan de Braumanfaktur eigenlijk een must. Zeker als het mooi weer is, kun je hier heerlijk met de hele familie buiten genieten van een biertje en wat lekkers te eten. Dat schijnt elke keer te veranderen. Toen wij er waren stonden er hamburgers op het menu! (altijd goed!) Je kunt hier elke donderdag van 3 tot 10 uur ’s avonds terecht en ik geloof elke eerste zaterdag van de maand, maar check vooral de site als je er heen wilt. De eigengemaakte limonades zijn ook erg lekker!

Hildesheim zelf heeft een klein en gezellig centrum met prachtige oude gebouwen. Het grootste gedeelte van de stad is tijdens de tweede wereld oorlog verwoest maar het stadsplein is weer geheel gereconstrueerd in oude stijl, dus het heeft nog steeds het gevoel van toen (stel ik me zo voor…)

Hildesheim ligt in de deelstaat Nedersaksen en telt ongeveer een kleine 100.000 inwoners. De stad heeft een verleden als bisschopsstad waardoor er maar liefst vijf kerken te bewonderen zijn. Als je daar van houdt tenminste. Niet helemaal mijn ding zeg maar.

En de winnaars zijn….

Wij waren er natuurlijk ten eerste om de wedstrijd te spelen tegen topteam Suzanne en Yvonne van Puur Suzanne… Es en ik maakten de welfenspeise met apfelkorn en hadden als hoofdgerecht een aardappelsalade met lokale worst… En we wonnen ook nog eens de wedstrijd! Yay!

Het winnende aardappelgerecht

Al met al hadden we een toptijd en de regio is echt de moeite van een bezoekje waard. Je kunt er prima wandelen, fietsen en lekker eten! Voor meer informatie over de regio kun je het beste even een kijkje nemen op de site van Tourismus Niedersachsen

Binnenkort meer over Wolfenbuttel!

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 comment
Written by Simone van den Berg