Home » Blog » Langs de Belgische kust: De Haan
Belgie Europa Europa citytrips

Langs de Belgische kust: De Haan

De haan | papertravels.nl
time to momo © Vincent van den Hoogen

De Haan

Meer nog dan Blankenberge geeft De Haan je direct een vakantiegevoel. Ik kan eigenlijk moeilijk benoemen waar dat nou precies aan ligt want beide steden hebben hun eigen charme. Maar De Haan oogt bij binnenkomst kleinschaliger en soort van romantischer. Maar dat kan ook liggen aan de plek waar we parkeerden. 🙂

Het was zowaar droog voor de verandering dus we konden nog net wat foto’s maken voor het weer begon te plensen.  Maar ook in de regen is De Haan de moeite waard. We slenterden onder de paraplu door de winkelstraatjes, liepen naar binnen bij een fijne delicatessenzaak waar je lokale lekkernijen kunt kopen en hadden een toplunch. Hier onze tips!

We verkenden De Haan aan de hand van de handige Time to Momo gids van de Belgische kust. (dan herken je wellicht ook de bovenste twee foto’s. Die komen uit de gids. Bij gebrek aan zon toch even wat mooier beeldmateriaal!)

De Cocotte

De Cocotte

Zoals ik al zei doken wij binnen bij De Cocotte. Je vind hier allerlei lekkernijen uit de streek. De moeite waard van een bezoekje. Naast De Cocotte ligt Eethuis bij Edwart die jammer genoeg nog dicht was toen wij langsliepen. Of misschien maar goed ook want we moesten even later alweer lunchen dus deze bewaren we voor een volgende keer.

Ik schreef al uitgebreid over ons bezoek aan restaurant Markt XI dus daar vind je meer informatie over dit fijne restaurant.

’t Stil genot

Razend benieuwd was ik ook naar Engels theehuis ’t Stil Genot maar het zat ons niet helemaal mee met de openingstijden. Dus gesloten… 🙁 Ik had hier wel een Afternoon tea willen gebruiken, maar ook dat moet op de lijst voor een volgende keer!

Time to Momo © Vincent van den Hoogen

Vanwege het weer zijn we dit keer niet naar het strand gegaan maar aangezien we toch nog wel een keertje terug gaan is het lijstje nog lang niet compleet!

Ben jij al eens in De Haan geweest?

Disclaimer: We waren aan de Belgische kust op uitnodiging van Time to Momo.

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

Voeg comment toe

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle