Langs de bodensee: Meersburg

Meersburg, Baden-Wurtemberg | papertravels.nl

Op de Duitsland toer

Duitsland is volgens mij flink aan de weg aan het timmeren, gezien de hoeveelheid trips die ik de laatste paar jaar naar Duitsland heb mogen maken.. 🙂 Mij hoor je niet klagen. Ik vind Duitsland echt verrassend leuk en mooi. De natuur is er prachtig en ruimte heb je hier nog wel in overvloed, althans zo komt het op mij zeker over.

Eind mei mocht ik een paar dagen vertoeven in de regio Baden-Würtemberg. Een regio die vooral bekend is door de bodensee (of bodenmeer of lake constance) wat grenst aan de landen Zwitserland, Oostenrijk en natuurlijk Duitsland.

Meersburg | papertravels.nl

Het grappige is dat je rondom het meer niet direct het idee hebt dat je in Duitsland bent. Het heeft een hoog mediterraan gevoel. Waarschijnlijk door de zon, het water en ja wat is het precies? Ik kan er niet precies de vinger opleggen maar feit is dat ik een beetje verliefd ben geworden op de regio. En de plaats die ik het allerleukste vond? Dat is Meersburg. Een klein (maar fijn) stadje aan de Bodensee.

Meersburg ligt wat hoger aan het meer waardoor het dorpje zelf her en der ook de nodige hoogteverschillen heeft. En je op sommige punten een adembenemend uitkijkje over het meer geeft. Wat je het beste kunt doen in Meersburg? Ik zou zeggen; niks. Lekker een beetje flaneren door de pittoreske straatjes, een ijsje eten aan het meer. Een terrasje pakken en mensen kijken.

Wij hadden prachtig weer zoals je vast kunt zien aan de foto’s. Ik zou bijna zeggen ‘What else is new” met al de zon die we dit jaar al hebben gehad in de grootste delen van Europa. Hoe dan ook; de regio en met name Meersburg hebben mijn hart gestolen. I’ll be back!

We deden ook een culinaire fietstocht door een ander stukje van de regio. Daar kun je hier het verslag van lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg