Lekker en betaalbaar uit eten in Perugia – Dal mi’ cocco

Er moet me iets van het hart… Hoe blijven Italianen in vredesnaam zo dun? Hebben ze een speciaal geheim wapen waar de rest van de wereld niks vanaf weet? Na drie weken Italie (en nagenoeg elke dag twee keer per dag, pasta) ben ik de nodige kilo’s rijker. Het is maar goed dat ik er niet woon.

Neem nu ons uitje in Perugia: hele leuke stad trouwens en als je in Umbrie bent een must-see. Wij hadden een plek uitgekozen om te gaan lunchen via een of andere app (ben even vergeten welke!) en gingen op zoek naar Dal mi Cocco. Wat dat betreft is er ook wel het nodige veranderd. Nu zoek je het on-the-go op en je tikt het in en hop vervolgens vertelt Google maps waar je heen moet. Niet dat we dat altijd doen, want tenslotte is het nog steeds even leuk om te verdwalen en op die manier op de leukste plekjes terecht te komen. Maar in dit geval hadden we behoorlijke trek… 🙂

Dal mi'cocco | papertravels.nl

Dal Mi’ Cocco ligt een beetje buiten het centrum dus je moet er echt wel gericht heen. We waren net op tijd want een kwartier later en het was volledig vol geweest. Vol met Italianen wel te verstaan en dat is altijd een goed teken. Ze serveren er een fixed menu voor de belachelijk goedkope prijs van € 13,-. Antipasti (bruschetta), primi (een ENORME hoeveelheid pasta) en dan nog secondi. O en laten we vooral het dessert niet vergeten.

Om eerlijk te zijn vonden we het eigenlijk wat veel. We kregen ieder een bord papardelle voor de primi en in het midden nog een extra shared plate met pasta pomodori. Eh… Alleen die papardelle was al genoeg geweest om flink te vullen. Maar het bleek normaal want naar elke tafel ging diezelfde combi. Dus ik zeg het nog een keer: hoe blijven die Italianen slank??

Maar goed, voor die prijs én voor de hoeveelheid die je krijgt is het absoluut een aanrader. Het eten is lokaal en erg lekker. Eenvoudig maar bijzonder voedzaam.. 🙂

Dal Mi’ Cocco ligt in Perugia op de Corso Garibaldi 12.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

This post is also available in: English (Engels)

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg