Lisette wil op reis naar
47000
HomeAlgemeenik wil op reis naarLisette wil op reis naar…

Lisette wil op reis naar…

Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is reizen voor jou?

Hi! Mijn naam is Lisette, 31 jaar en eigenaar van reisblog Travellust.nl. Ik startte mijn blog in 2014 als hobby naast mijn baan als Criminoloog, maar ben in de zomer van 2017 gestopt met mijn baan om fulltime te reisbloggen. Sinds die zomer heb ik ook geen vaste woon- en verblijfplaats meer. Samen met mijn man heb ik tot mei van dit jaar 8 maanden in Zuidoost-Azië gereisd en gewerkt. We gingen al eens eerder voor lange tijd naar Azië, wat echt als ons thuis voelt. Momenteel pas ik op een huis in Utrecht van iemand die in Syrië werkt, maar we zijn toch weer op zoek naar meer vastigheid. In 2019 hopen we dus weer een eigen stekkie in Nederland te hebben, maar een derde lange reis sluiten we niet uit.

Lisette wil op reis naar

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Ik houd het niet echt bij, maar als ik erop terugkijk maak ik gemiddeld zeker één keer per maand een reis. Dit zijn in de meeste gevallen persreizen. Dit kan een weekendje dicht bij huis zijn, maar ook een volle week op een verre bestemming. Zo ben ik net terug uit Fins Lapland en Aruba en staan er voor de aankomende 8 weken  alweer drie nieuwe trips naar de Dominicaanse Republiek, Praag en Hamburg op de planning.

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Natuurlijk houd ik rekening met het klimaat, het te besteden budget en het aantal dagen dat ik weg kan, maar veel beslissingen hangen ook van mijn gemoedstoestand af. Zo had ik na twee maanden back to basic in Myanmar enorm behoefte aan de luxe van een westerse stad, en plande ik daar meteen twee stedentrips naar Antwerpen en Brussel. Inspiratie haal ik uit blogs, Instagram en door simpelweg naar Google Maps te kijken. Ik ben best een nerd wat dat betreft, dus ik kan urenlang naar een wereldkaart staren om mooie routes uit te stippelen en te dromen van vreemde oorden.

Lisette in Lapland

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

In de meeste gevallen boek en plan mijn reis van A tot Z zelf. Ik houd er nogal van om op eigen houtje te backpacken en te roadtrippen. Een accommodatie boek ik dan vaak slechts enkele dagen van tevoren, of ik loop op de bonnefooi een hotel binnen. Toch kies ik bij het boeken van een zonvakantie regelmatig voor een pakketreis. Zo heb ik mijn vakanties naar Gambia en Zakynthos via een reisorganisatie geboekt. Gemakkelijk én in die gevallen ook zeker goedkoper.

Lisette in Valencia

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Ik ben nog nooit alleen op reis geweest. Niet omdat het me niets lijkt, maar omdat het er nooit van is gekomen. Met iemand reizen lijkt me gewoonweg ook een stuk gezelliger en praktischer. Toch lijkt het me wel wat om een keer in mijn eentje naar een mooie plek in Zuid-Europa te gaan, om even helemaal tot rust te komen, inspiratie op te doen en urenlang te bloggen met uitzicht op zee.

Lisette in Bali


Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een lange, verre reis. De vrijheid die je voelt als je er écht even een aantal weken tussenuit bent, is onbetaalbaar. ‘Doorsparen’ voor een verre reis is soms niet eens nodig. Drie weken reizen door Thailand lukt al voor 1500,- euro, wat vaak voordeliger is dan weekje Ibiza.

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Ik ben absoluut van de slow travel. Daarom plan ik mijn tijd altijd ruim in. Ik kan er niet tegen om naar een bestemming te gaan, alle highlights in een rap tempo af te vinken en meteen weer door te gaan. Dat heeft wat mij betreft niets met reizen te maken, is killing voor je budget en vermoedend. Sommige reizigers denken dat je Thailand, Laos en Vietnam met gemak in vier weken kunt zien. Gekkenwerk. Kies bij vier weken voor één land, en je zult er absoluut een mooiere ervaring voor terug krijgen. Zo was ik al eens twee maanden in Myanmar en heb ik in totaal zo’n vijf maanden van mijn leven in Thailand gespendeerd.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Een paar dagen geleden ben ik teruggekomen uit Aruba. Ik was daar vanwege een persreis die ik met twee bevriende reisbloggers georganiseerd heb. Elk jaar proberen we één keer met zijn drietjes op pad te gaan en stellen we ons eigen programma op. Op die manier zit je niet vast aan het persprogramma van iemand anders en reis je precies zoals je dat zelf, op vakantie, ook zou doen. In 2016 werd het Portugal, vorig jaar vlogen we naar Israël en dit keer werd het Aruba! Het was een onvergetelijke week vol zon, zee, strand, cocktails en mooie road trips naar de leukste plekken. Precies zoals een vriendinnenweek hoort te zijn!

Lisette in Marrakech


Wat wordt je volgende reis?

Over een week vlieg ik met twee andere bloggers voor een persreis naar de Dominicaanse Republiek! Veel Nederlanders gaan naar de Dominicaanse Republiek als all-inclusive bestemming, maar wij gaan juist op avontuur. Acht dagen lang gaan we off the beaten track, op zoek naar de onbekende kant van het eiland. Het programma ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Je snapt dat ik er onwijs veel zin in heb!

Check hier alle afleveringen van “Ik wil op reis naar…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like