Home » Bestemmingen » Azie » Mall of the Emirates – Dubai

Mall of the Emirates – Dubai

door Simone van den Berg
Mall of the Emirates | papertravels.nl

Nog niet eerder had ik een groter shopping paradijs gezien als hier in Dubai. Dubai mall met 1200 winkels is blijkbaar de grootste ter wereld. Maar de mall waar ik op dit moment ben, Mall of the Emirates, is ook niet echt een kleine baby. Het heeft ‘slechts’ 535 winkels en 97 restaurants maar dat lijkt mij dan weer meer dan genoeg om te verdwalen. Het is waarschijnlijk een goed iets dat ik niet zoveel ruimte heb ik mijn koffertje anders ging ik helemaal los hier.

The mall of the emirates - Dubai

En dan vooral in winkels als Borders (boekenwinkel) is het moeilijk om niet naar binnen te gaan en met kilo’s boeken weer naar buiten te komen. De prijzen zijn eigenlijk helemaal niet zo goedkoop en zeker niet als je de standaard winkelketens ingaat. Dus kleding kopen is niet echt kosten effectief en al helemaal niet bagage effectief.

Ik vind de mix van mensen hier geweldig. Je kunt met gemak de hele dag op een bankje gaan zitten en mensen kijken. Het is een vreemde mix van mensen. Je hebt hier vrouwen die een burka dragen en dan westerse meiden die denken dat het ok is om hier half naakt rond te huppelen. Het is ook lekker om even te genieten van de airco na de hitte buiten en die schijnt op het moment eigenlijk nog wel mee te vallen. Het is warm maar nog niet verstikkend warm.

Mall of the emirates - Dubai

Je kunt dus heel gemakkelijk de hele dag in de mall rondhangen en ik durf te wedden dat er genoeg mensen zijn die dat dan ook doen. En in de zomermaanden kan ik het me levendig voorstellen. Dan wil je echt niet buiten gevonden worden maar nu vind ik het wel leuk om buiten de malls te gaan en iets van het echte Dubai te zien. Want laten we eerlijk zijn: een shopping mall is een shopping mall, hoe groot of hoe klein die dingen ook zijn en de meeste dingen vind je net zo makkelijk in elke willekeurige mall in de wereld. Wat ik dan weer wel erg fijn vind is dat je hier de Carrefour binnen kunt lopen en dan kunt kiezen uit de onderstaande specerijen collectie!

Mall of the emirates - Dubai
Spices
Is it a souq or a mall?

Je zou toch denken dat ik die foto’s in een souq heb gemaakt in plaats van in de supermarkt? (behalve dan als je naar de prijskaartjes kijkt) Ik zou willen dat onze supermarkt zulke mooie zakken met specerijen zou hebben maar dat is wishful thinking. Ik heb de nodige specerijen meegenomen dus voor de komende paar maanden kan ik even vooruit.

Shopping for jewelry

Check alle posts over Dubai hier!

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

1 comment

Dubai - stad van uitersten | Simone's Kitchen mei 25, 2015 - 11:27 am

[…] Mall of the Emirates – Iets minder groot maar zeker net zo indrukwekkend […]

Antwoord

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.