Home » Reizen algemeen » Mijn 2019 reisjaar en wat gaat er nog komen?

Mijn 2019 reisjaar en wat gaat er nog komen?

door Simone van den Berg

Mijn reisjaar van het afgelopen jaar was niet zo heel erg spectaculair. Ik ging “slechts” 5 keer op pad en mede door een blindedarmontsteking viel er ook nog eens het een en ander in het water. En tuurlijk ik realiseer me ook wel dat er plenty mensen zijn die nooit op vakantie gaan maar toch… Ergens aan het eind van het jaar maakte ik dan ook het voornemen om volgend jaar – dit jaar dus – vaker op reis te gaan. Het hoeft niet duur of ver, het kan bijvoorbeeld ook een paar dagen in eigen land weg zijn. Daar is ook niks mis mee.

Maar alsnog wilde ik een klein lijstje maken van waar we dan wel zijn geweest dit jaar. Werk aan de winkel en op naar een tof reisjaar in 2020. Sowieso een mooi jaargetal dus dat voelt al lekker.

Curacao (februari)

Curacao is altijd een van onze favoriete bestemmingen als we gewoon even niks willen doen. De ultieme relaxbestemming dus.

We verbleven dit keer niet bij Sjaak en Marcel van Villa L’Orangerie, aangezien we nogal laat boekten en alles daar vol zat. In plaats daarvan hadden we een hele toffe plek bij Landhuis Jan Thiel. Aanrader als je die kant op gaat!

Foodphoto festival Vejle, Denemarken (juni)

In juni hadden we een leuk uitje naar Denemarken waar het foodphoto festival elk jaar wordt gehouden. We waren met vier meiden dus dat was op zich al gezellig. Echt heel veel foto’s heb ik niet gemaakt behalve dan tijdens de streetfoodfotografie workshop waar ik aan deel heb genomen. Verder alleen wat kiekjes met mijn telefoon. Maar ja beter iets dan niets toch?

Antwerpen (augustus)

In augustus hadden we een etentje gepland bij The Jane in Antwerpen en bedachten we dat er meteen maar een weekendje Antwerpen van moesten maken. We sliepen bij mijn naamgenoot Simone’s Kitchen B&B – wat ik overigens niet meteen aan zou raden – en hadden een lunch bij The Jane. Behalve de lunch hadden we stiekem een nog lekkerder maal bij Bùn.

Spanje (september)

Geheel tegen onze ideale vakantie beelden in gingen we in september een weekje naar het huisje in Calpe van een vriendin. Ik was daar al eens een keer eerder geweest en het huisje heeft een zwembad en is perfect om even lekker te relaxen. Niet direct ons sterkste punt dat relaxen maar he je kunt het altijd proberen nietwaar? Ik schreef er trouwens ook een stuk over Valencia (want daar gingen we een paar dagen naartoe)

Ierland (oktober)

En in oktober had ik mijn enige persreis van dit jaar. Dat realiseerde ik me niet eens eigenlijk maar ik ben dus een keer op persreis geweest samen met Jody van Ongewoon Lekker. Superleuke reis geweest waarbij we naar Kilkenny zijn geweest en naar Dublin. Enorme aanrader dat Dublin. Ierland in het algemeen, want het jaar daarvoor was ik er met Ellen en ontdekten we een ander stukje van dit veelzijdige land.

Al met al leuke reizen geweest maar doordat de trip naar Porto in het water viel en ik veel te druk ben geweest had ik geen tijd voor andere reizen vorig jaar. Daar gaan we maar eens verandering in brengen lijkt me zo! Check in de zijkant mijn reisplannen voor dit jaar!

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.