Home » Blog » Mijn nieuwe liefde: Giraffen
Afrika Senegal

Mijn nieuwe liefde: Giraffen

Giraffe | papertravels.nl

O weten jullie nog dat mijn liefde voor kamelen ontstond? Net toen we terug waren uit mooi Jordanie? Nou dit keer is het de giraffe die een beetje mijn hart heeft gestolen tijdens onze laatste reis naar warm Senegal. Ik was er vorige week (lijkt alweer weken geleden) en een onderdeel van de reis was een trip naar Bandia Game Reserve. Veel van de dieren die hier voorkomen zijn opnieuw geintroduceerd in het land en komen eigenlijk uit Zuid Afrika, maar doen het erg goed in Senegal.

Op het moment zijn er aardig wat giraffen maar de roofdieren hebben ze nog niet in het park toegelaten. Er is een hyena maar die zit in een kooi. Want anders liepen ze het risico dat de hyena de andere dieren op zou eten. Dat snap ik ergens wel maar uiteindelijk is dat wel de natuurlijke gang van zaken. Maar waarschijnlijk zijn er daarvoor nog net wat meer dieren nodig in het park. Het park zelf is 3500 hectare groot en de giraffen zagen er in ieder geval blakend gezond uit. Waren ook niet echt bang voor de toeristen want ja, ze hebben natuurlijk geen vijanden op het moment.

Als ik het goed begrepen heb dan is het uiteindelijk wel de bedoeling dat ook die worden geherintroduceerd dus ik ben heel benieuwd. Voor nu vond ik het geweldig om die prachtige giraffe in het wild te zien. Wat een prachtig dier is het toch met die enorme lange wimpers en die gracieuze (en soms ietwat onhandige) tred.

De heren geleerden zijn het niet helemaal eens over het ontstaan van die lange nek maar vooralsnog is de theorie dat de giraffe zijn lange nek dankt aan het feit dat de exemplaren met een lange nek beter bij het eten konden met als gevolg dat er een natuurlijke selectie plaats heeft gevonden.

Het maakt mij eigenlijk niet uit, ik vind ze geweldig!

This post is also available in: English (Engels)

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

5 Comments

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle