Nog meer eten in Curacao

Nog meer restaurants in Curacao

Natuurlijk hebben we ook dit keer in Curacao flink wat nieuwe restaurantjes uitgeprobeerd. Na onze eerste trip in 2015 schreef ik hier al een lijstje met tips voor als je ook naar Curacao gaat, maar er zijn weer een paar toppers bijgekomen. Ik geef je ook de restaurants waar we zijn geweest en die we zelf iets minder vonden. Smaken verschillen echter en onze ervaring kan wel heel anders zijn dan die van jou. Altijd proberen dus want slecht waren ze geen van allen.

MOSA

Mosa1

De eerste is Mosa. Het eten bij Mosa is Mediterraans, lekker en smaakvol. Ze gaan uit van het shared dining principe. Je besteld een aantal gerechtjes per tafel en geniet daar samen van. De kaart is overzichtelijk ingedeeld in vegetarisch, vis, vlees en zoet. Wij genoten van de hummus, de pork belly sliders en de chocolade mousse. Het tweede gerecht hierboven op de foto was waanzinnig lekker, maar zie het niet meer op de kaart staan….

Mosa2

SERAFINA

Serafina is een Italiaans restaurant en ook hier hebben we heerlijk gegeten. Het enige minpuntje vond ik op gegeven moment de eigenaar. Het was erg rustig in het restaurant dus hij had misschien teveel tijd omhanden maar laten we het erop houden dat hij nogal aanwezig was… 🙂 Niet onaardig hoor, maar een tikkie over de top.. Maar als je van goed Italiaans eten houdt dan is het zeker een aanrader!

Serafina
Serafina

Ginger

Ginger is er eentje in de categorie tegenvallers. Het restaurant ziet er prachtig uit en heel uitnodigend. Het voorgerecht smaakte uitstekend, maar vervolgens viel het hoofdgerecht zwaar tegen. Tom had de Chef’s Special besteld. Mag je toch van aannemen dat het lekker is maar dat viel tegen. Smakeloos, droog en oninteressant. Mijn hoofdgerecht beviel beter maar ook niet heel bijzonder.

Restaurant Ginger
Restaurant Ginger

ginger

KARAKTER

Om bij Karakter te komen moet je wel een stukje rijden want het ligt op een resort. En eigenlijk moet je je paspoort meenemen want je wordt bij de ingang gecontroleerd en genoteerd. Het is maar dat je het weet. Onze gastheren Marcel en Sjaak van Villa Orangerie (waar we voor de tweede keer bleven slapen) hadden Karakter aanbevolen omdat je er zo heerlijk op het strand kon vertoeven. Nou dat hebben we geweten, want we kregen een enorme wolkbreuk op ons hoofd!

Karakter restaurant | papertravels.nl
Karakter restaurant

Het betrok al flink toen we die kant opreden en we zaten nog geen vijf minuten of de storm brak los. Zo erg zelfs dat het restaurant op verordening van de politie werd gesloten. We mochten nog ons eten opeten, want we hadden al besteld maar alle nieuwe gasten die binnen kwamen druppelen werden onverrichterzake weer weggestuurd.

Eten bij Karakter | papertravels.nl

Het eten was lekker. We bestelden een soort gemengde schaal met wat verschillende hapjes. Prima! We hoorden wel van diverse mensen verschillende verhalen over Karakter maar omdat onze kennismaking van korte aard was kunnen we daar weinig zinnigs over zeggen. Ik denk dat het een heerlijk plekje is bij beter weer! Wij moesten door de stromende regen (tropische wolkbreak stijl) terug naar de auto. Doorweekt waren we! En om dat maar even te illustreren hier een kort en fijn amateuristisch filmpje van de regenbui… 🙂

Er bleken ook een paar restaurants te zijn die ik op mijn lijstje had van vorige keer, maar die spontaan verdwenen waren. Zo hadden we bedacht dat we wilden eten bij restaurant nr. 5. Verdwenen en op de plaats daarvan zat een ander restaurant. Seasons. Misschien had het feit dat er niemand was ons moeten alarmeren maar we wilden het proberen. Nou beter van niet… Echt slecht was het. Nogmaals, ik wil een restaurant niet afkraken gebaseerd op een enkele keer eten dus wellicht hadden wij pech maar toch…. Dermate slecht vind ik dat eigenlijk niet moet kunnen. Nooit…

En natuurlijk bezochten we ook een aantal van vorige keer die zo goed bevallen waren dat we het nog wel een keer aandurfden. En gelukkig allemaal nog steeds heerlijk!

Kome

Kome | papertravels.nl

Kome blijft heerlijk eten als staat hij niet meer op nummer 1. De eerste plaats is met stip ingenomen door Bij Blauw.

Bij Blauw

BijBlauw

Bij Blauw hebben we gegeten met lunch, diner én op de laatste dag ontbijt. We zaten hier de dag voor Matthew langskwam en waaiden bijna met bord en al de zee in maar het eten was het meer dan waard! Zeker niet overslaan als je hier in de buurt bent!

Gouveneur de Rouville

Gouveneur de rouville | papertravels.nl

De gouverneur blijft ook stevig een favoriet. Lekker, no nonsense eten en fijne cocktails!

Fishalicious

Fishalicious | papertravels.nl

En voor de liefhebbers van vis, natuurlijk Fishalicious. Ook erg lekkere desserts by the way.. 🙂

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg