Op de Centrale markt in Medan

De centrale markt in Medan | papertravels.nlOp de markt

Bij ons vorig bezoek aan Sumatra hadden we Medan volledig overgeslagen. En op zich is dat geen gek idee want Medan zelf heeft niet meteen heel erg veel te bieden. Maar soms is het een handige plek om te overnachten voordat je doorreist naar bijvoorbeeld Bukit Lawang. Mocht je er dan toch zijn, dan is het een aanrader om de Centrale markt een bezoek te brengen.

Het fimpje hierboven is gemaakt door TMG, want we waren in Indonesië op uitnodiging van Wonderful Indonesia

En we bezochten in tien dagen Sumatra, Java en Bali. Pittig reisschema dus maar wel weer een ontzettend gave reis om te mogen maken.

De centrale markt in Medan | papertravels.nl

Het gebied rondom de markt is behoorlijk druk en alleen dat is al leuk om gewoon een tijdje op de hoek van de straat te gaan staan en het aan je voorbij laten gaan. Maar nog leuker is het om je vol in de markt te storten. Ik hou van het rondlopen op markten. In nagenoeg alle landen, maar Azië is altijd extra speciaal.

Niet alle gedeeltes zijn overigens even leuk. Ik word een beetje verdrietig als ik bij het kippengedeelte langsloop bijvoorbeeld dus dat soort dingen kun je beter overslaan. Groente en fruit en gedroogde vis is een veilig stuk. Loop je niet ineens tegen wanstaltige slachtpartijen aan. Maar aan de andere kant is het wel de realiteit. Ik probeer er altijd een beetje nuchter naar te kijken maar het blijft een dubbel gevoel. Maar goed ik dwaal af.

De mensen op de markt zijn super vriendelijk en willen allemaal een praatje met je aanknopen. Dat is dan weer een beetje lastig want laten we wel wezen, mijn Indonesisch is echt vrij belabberd (zoals ik dat zo mooi ook kan verwoorden in het filmpje. Haha) maar met handen en voeten werk kom je een eind. Bovendien is er altijd wel ergens iemand te vinden die wel Engels spreekt.

Leuk dus voor een bezoekje! En hou rekening met hete omstandigheden… pfft….

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg