Home » Bestemmingen » Azie » Laos » Pak Beng – Laos

Pak Beng – Laos

door Simone van den Berg
Pak Beng Laos | papertravels.nl

Wat me nogal duidelijk is bijgebleven als we het hebben over Pak Beng, is de waarschuwing in de Lonely Planet dat Pak Beng vooral bekend is om het feit dat je tas gejat wordt uit je hotelkamer…. Dat soort dingen maakt me altijd een beetje nerveus. Een berg met camera apparatuur rond sjouwen is niet altijd goed voor je geestesgesteldheid en/of je rug… 🙂

Als je de slowboat neemt vanuit Chiang Khong (Thailand) naar Luang Prabang is het heel waarschijnlijk dat je een stopover hebt in Pak Beng. Het is een nietszeggende kleine stad, met een paar guesthouses en een paar restaurantjes en dat is het dan wel zo ongeveer. Prima voor een nacht, maar niet iets waar je lang wilt blijven.

Onze geweldige hotelkamer (ok, we hebben er weer een zooi van gemaakt met onze rugzakken)
Onze geweldige hotelkamer (ok, we hebben er weer een zooi van gemaakt met onze rugzakken)

Het eerste waar je mee uit moet kijken als je aankomt in Pak Beng zijn de horden mannen die je allemaal van die zware rugzak willen verlossen. Als je dat doet – en het is fijn als je je rugzak niet zelf omhoog hoeft te sjouwen – zorg dan dat je er bij blijft en er op let en zorg er ook voor dat je duidelijk van tevoren een prijs hebt afgesproken voor je de bagage overdraagt. En natuurlijk geef je het geld niet voor je bij je eindbestemming bent en je bagage weer in zijn geheel terug hebt.

20130211-MH2A2691

Wij gingen eten in een van de weinig spannende restaurantjes in de hoofdstraat. Pak Beng is niet veel meer als 1 straat eigenlijk dus je kunt niet veel missen ook. De Lonely Planet geeft een paar restaurantjes aan die de moeite waard zouden zijn, maar de eerste was geloten, de tweede zag er niet echt heel betrouwbaar uit en dus besloten we gewoon maar de eerste de beste te nemen die er enigszins schoon uitzag. Het eten was eetbaar en we zaten weer vol dus dat was alles dat we wilden.

Het hotel waar we verbleven was Monsavanh Guesthouse en je kon daar airco bij vragen voor 30,000 kip per nacht (ongeveer 3 euro) wat belachelijk duur was maar wel een welkome, enigszins luidruchtige extra in onze hotelkamer. Het hotel was schoon genoeg en prima voor 1 nacht. Ik heb gehoord van mensen die ratten in hun hotelkamer hadden in Pak Beng, dus het is de moeite waard om eerst te kijken of die van ons te nemen. Wij hebben geen ratten gezien.. 🙂

Terug naar de boot de volgende morgen
Terug naar de boot de volgende morgen

Delen is fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

* Door dit formulier te gebruiken ga je akkoord met het opslaan en inzien van de data die je ingeeft door deze website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.