Peper Travels: een introductie

20090831-_MG_9746

Briljant die titel vinden jullie ook niet? Met dank aan manlief die na een avondje brainstormen (en een fles wijn) met deze titel kwam. Titel van wat? Hoor ik je nu denken… Nou het zit zo…

We hadden vorige week een blog bootcamp van Kirsten Jassies. Heel leuk en heel interessant en natuurlijk heb ik het over mijn eeuwig durende dillema gehad. Focus was het keyword. En dat ik misschien meer moet toespitsen op een bepaald onderwerp. Ik heb er over nagedacht bij Simones Kitchen maar dat is niet zo eenvoudig bij een blog dat al ruim twee jaar bestaat. Zou toch wat zijn als ik ineens zeg dat ik alleen nog maar over salades schrijf… Kan wel natuurlijk, maar echt heel goed voelt dat niet.

Wil je weten hoe je die groene Indonesische poffertjes maakt?
Wil je weten hoe je die groene Indonesische (pandan) poffertjes maakt?

Maar travel dus… Paper Travels is nog niet zo oud dus daar kan ik nog wel wat in bijsturen. En eigenlijk is de enige logische richting voor mij food. En er verandert heus niet meteen van alles maar er komt wel wat bíj.

Stel dat ik op reis een waanzinnig lekkere spekkoek heb gegeten. Dan ga ik dat thuis proberen na te maken en het recept krijgen jullie hier gewoon… Nee het wordt geen foodblog! Want die heb ik al.. 🙂 Maar de focus komt wel iets meer op food te liggen. Dus waar kun je lekker eten in stad x, y of z? Hoe maak je thuis een authentieke gado-gado?

Wil je thuis een echte gado gado maken?
Wil je thuis een echte gado gado maken?

En die rubriek, je raadt het al, heet dus Peper Travels. Ik zal wel de enige zijn die hem zo leuk vind maar goed, dat even terzijde…. Je vind hier dus geen standaard recepten maar wel dingen die ik op reis heb gegeten en thuis een keer wil uitproberen. Dus ja, dat kunnen ook mislukte recepten zijn! Haha… In dat geval zal ik er even bij vermelden dat je het beter niet thuis kunt proberen… ‘Don’t try this at home kids!’

Ik heb nu al een hele lijst met recepten die ik wil gaan uitproberen maar in principe zal het niet vaker als eens per week zijn. Zondag lijkt me een mooie dag daarvoor. Voor meer recepten kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen op Simone’s Kitchen. 🙂

Morgen het eerste recept!

Traditioneel recept uit Cambodja!
Traditioneel recept uit Cambodja!
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 comments
  • Goed idee en…, het past vooral goed bij jou 🙂 Ik heb er ook wel eens aan zitten denken, maar ik weet niet wat ik dan zou moeten nemen. Backpacken, budget, alleen ver, citytrips en wat weet ik wat allemaal, ik doe van alles een beetje in het echt. Te persoonlijk wil ik ook al niet, wat ook een reden is om het met een “teampje” te doen. Wat voor keyword zou jij na je bootcamp aan mijn site koppelen?

    • O haha, nou ik weet niet of ik nou de goede persoon ben om die vraag te beantwoorden hoor Robert… Man ik kan amper bedenken wat ik zelf wil… 😉 Uiteindelijk was de boodschap van het blogger bootcamp dat focus heel belangrijk is. Maar ja, zoals jij ook al zegt, als je een beetje van alles doet in real life, wat kies je dan? Ik heb er echt heel hard over nagedacht bij Simone’s Kitchen, er zelfs een enquete aan gewijd maar bottomline is dat de mensen die op mijn blog komen juist de variatie zo leuk vinden. Dus dat kan ik dan wel veranderen maar voor wie uiteindelijk? De zoekmachines? Dat lijkt me niet de goede insteek. Met Paper Travels had ik al een beetje het idee om er wat meer food in te ‘gooien’ en zoals je zegt, dat past ook wel goed bij mij, maar verder weet ik het ook niet!

  • Oeeh!! Super leuk, Simone! Ik kan nu al niet wachten op al die lekkere recepten. Ik denk dat dit precies hetgeen is waar je nu al een tijdje naar op zoek bent/mee worstelt. Leuk, ben heel benieuwd. Enne… mag je ook verzoekjes indienen? 😉

  • Wat een toffe naam! je verbindt op deze manier goed je twee blogs & passies 🙂 Ik vind het in ieder geval een leuke naam (dus je hebt al twee fans haha). Ik kijk nooit echt op foodblogs, maar dit vind ik dan wel weer een erg toffe rubriek om in de gaten te houden Simone!

Written by Simone van den Berg