Peper Travels: Groene mango salade

Groene mango salade | papertravels.nl

Soms heb je bepaalde herinneringen aan een gerecht. Brengt het je – hop – met een hap weer terug naar dat moment, die bestemming of dat gevoel. Ken je dat? Eten hangt voor mij in grote mate vast aan die herinneringen want het doet je ook meteen weer de kleine details van die ene bijzondere reis herinneren. Neem nu het geval van deze mango salade. Groene mango salade wel te verstaan. Ik at die voor het eerst in Thailand, maar het is een gerecht dat door heel azie heen gegeten wordt.

Groene mango salade | papertravels.nl

Ik had mijn twijfels toen ik het op de kaart zag staan, want laten we eerlijk zijn…. Als je het nog nooit gegeten hebt kun je er toch weinig bij voorstellen of wel? Ik dacht zo dat het wel een ander soort mango zou zijn want een onrijpe mango… dat kon het toch niet zijn?

De bak die ik voor me neus kreeg maakte me ook niet veel wijzer. Reepjes zaten erin en na een reepje te hebben geproefd, concludeerde ik dat het toch geen mango kon zijn, want dat smaakte zo anders!

Inmiddels weet ik beter en weet ik dat het wel degelijk een onrijpe mango is. Onrijpe papaya wordt er ook veel voor gebruikt en het is een ontzettend lekkere en frisse salade, die wat mij betreft, als geen ander de smaken van de Aziatische keuken met zich meebrengt.

Heb jij een favoriet recept voor een groene mango of papaya salade? Ik ben heel benieuwd!

20130209-_H2A2522

En nee niet alle mango salades die ik ooit te eten kreeg waren lekker. Deze hierboven at ik in Thailand en hoewel de smaak op zich niet verkeerd was, zat het ding vol met hele kleine krabbenschaartjes! Zie je ze nog zitten? En het was pikkedonker waar we aan het eten waren dus ik had het pas door toen ik er op beet. Yuck… Niet aan mij besteed….

Print
Groene mango salade | papertravels.nl

Groene mango salade


 • Author: Simone van den Berg
 • Yield: 2 personen 1x
Scale

Ingredients

 • 12 stuk groene mango (geschild en julienne gesneden zo dun als je kunt)
 • 2 stuks rode uitjes (fijn gesneden)
 • 2 el pinda’s (geroosterd of gehakt)
 • 1 chili (fijn gesneden)
 • munt
 • Thaise basilicum

Dressing

 • 1 el vissaus
 • 60 ml heet water
 • 1 el suiker

Instructions

 1. Combineer alle ingredienten voor de dressing samen in een meng kom en roer tot de suiker is opgelost
 2. Doe de mango, munt en de sjallotjes in een kom. Doe een gedeelte van de dressing erdoor en meng alles goed.
 3. Garneer met de pinda’s en de chili en druppel er wat knoflook olie overheen als je die gebruikt. Serveer de resterende dressing erbij

 • Category: Salad
 • Cuisine: Thaise

Bewaren

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
 • Wat een leuke rubriek Simone! Die salade ziet er heerlijk uit, maar…. Een onrijpe mango? Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het ook lekker is haha. Juist die zoete zachte smaak van mango is zo lekker… Nou ja, misschien moest ik het gewoon maar eens gaan maken, dan mag ik er pas over oordelen toch?

  • Haha… Probeer het maar eens Sandra! Ik wist niet wat ik aan het eten was die eerste keer en was eigenlijk ook een beetje verrast dat het in feite een onrijpe mango was. Het smaakt ook totaal anders maar echt wel lekker!

Written by Simone van den Berg