Peper Travels: Hummus

Hummus | papertravels.nl

Hummus, houmous, hoummous, humus… Weet je wel hoeveel manieren er zijn om hummus te schrijven? Eigenlijk teveel om op te noemen. Ik ben gek op hummus dus al vrij snel nadat ik de eerste keer had geproefd wilde ik het zelf maken. Nou dat lukte niet meteen kan ik je verzekeren. Want de juiste consistentie van de hummus, de goede smaak, de juiste pit enzovoort, daar is nog wel wat voor nodig. Maar het leek me toch wel een goed recept in Peper Travels gezien de aanstaande reis naar Jordanie… Want ik eet mijn hoed op (die heb ik toch niet!) als ik niet minstens één keer ergens hummus te eten krijg!

Hummus met gerookte paprika | papertravels.nl

Dit recept is van Esmee (ja alweer!) en is mijn favoriet. Liefde op de eerste bite zeg maar. Het is lekker, smeuïg, zo klaar en nou gewoon een toppertje. Tahini en kikkererwten heb ik eigenlijk standaard altijd in huis dus een nieuwe voorraad is zo gemaakt.

Ja en dan ga ik dus over een paar dagen naar Jordanië! Zo ontzettend veel zin in! Ik heb mijn koffertje al klaar staan, want ik vond het nog best lastig om te beslissen wat ik nu mee moest nemen. Je kunt niet in je korte broek en hemdje over straat dus het vergt iets meer nadenken als normaal. Gelukkig had ik recent – vlak voor we naar Vietnam gingen – een paar van die dunne  en lichte flodderbroeken gekocht. Perfect voor warm weer en nog perfecter voor Jordanië denk ik. We hebben echter ook een galadiner op de planning staan (jaaaaaaaaaaaa!! Bij Kan Zaman in Amman. Het programma ziet er trouwens überhaupt waanzinnig uit dus ik ben er klaar voor!

Hummus | papertravels.nl

Ik ga proberen om tussendoor ook af en toe “live” (nee niet via periscope of zoiets, maar gewoon hier!) verslag te doen van waar we zijn en wat we meemaken. Maar nog geen idee van de staat van de digitale snelweg daar. We shall see.

Voor nu – om alvast in oosterse sferen te komen – deze overheerlijke hummus!

Print
Hummus met gerookte paprika | papertravels.nl

Hummus met gerookte paprika


 • Author: Esmee Scholte
Scale

Ingredients

 • 1 paprika (geroosterd)
 • 1 gram blik kikkererwten (uitgelekt, 400)
 • 20 milliliter citroensap
 • 1 theelepel gemalen komijnzaad
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder (de pittige variant)
 • 2 tenen knoflook
 • 4 eetlepels tahini of anders 5 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
 • cayennepeper (naar smaak)
 • olijfolie

Instructions

 1. Spoel je kikkererwten en laat even uitlekken. Als je geen tahini gebruikt, maal je de geroosterde sesamzaadjes in de blender tot ze olie loslaten. Het moet eruit zien als pindakaas. Voeg eventueel iets olie (paar drupjes) toe om het proces op gang te helpen.
 2. De rest van de ingredienten doe je in de blender en mix je tot een egale massa. Schep af en toe even om als je blender of staafmixer niet helemaal mee wil werken.
 3. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout, citroen of cayenne toe.
 4. Schep de hummus in een schaaltje en druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met wat cayennepeper. Je kunt de hummus een paar dagen in de koelkast bewaren.
 5. Serveer op kamertemperatuur

 

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments
Written by Simone van den Berg