Peper Travels: Lok Lak – Cambodja

De originele Lok Lak uit Cambodja
De originele Lok Lak uit Cambodja

We waren net ongeveer een uur aangeland in Cambodja (aangeland met de bus hoor want we kwamen vanuit Laos!) en omdat het toevallig lunchtijd was, werd onze eerste kennismaking met Cambodja ook meteen een traditioneel gerecht. Na wat gepuzzel over de menukaart waren we er achter; dat moesten een lok lak worden en een chicken amok. En dan maar afwachten wat je voorgeschoteld krijgt!

Lok lak uit Cambodja | papertravels.nl

Ik had de lok lak en Tom de chicken amok (een soort curry) en de smaak van mijn gerecht was heerlijk, maar het vlees zo taai dat er amper door te komen was. Tja, we zaten tenslotte in Cambodja en de koeien zullen er wat minder mals rondlopen als hier. Haha… Ik was dus wel echt heel benieuwd hoe een home made versie zou smaken. Met Hollandse biefstuk in plaats van Cambodjaanse taaie koe. En ik kan je zeggen; 100% beter en erg lekker ook! De smaken zijn superlekker.

Cambodjaanse lok lak | papertravels.nl

Oorspronkelijk hoor je dit gerecht te serveren met een gebakken eitje, maar we hadden nog een gekookt eitje over van de gado gado die we al eerder maakten dus nou ja, dat is een klein detail lijkt me toch? Overigens kregen we in het restaurant waar we de oorspronkelijke lok lak voor het eerst aten een eitje apart op een bordje, vandaar dat je hem niet in de foto helemaal bovenaan ziet.

Print
Lok lak uit Cambodja | papertravels.nl

Cambodjaanse Lok Lak


  • Author: Simone van den Berg
  • Yield: 2

Description

Laat je niet afschrikken door de grote hoeveelheid ingredienten, want het meeste is simpelweg bij elkaar voegen van de ingredienten en niet echt veel werk!


Ingredients

Marinade

  • 500 gram rundvlees (dun gesneden)
  • 3 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 1 tl suiker
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl zwarte peper

Roerbak saus

  • 4 el soja saus
  • 1 el suiker
  • 120 ml water
  • 1 tl maizena
  • zout
  • olie

Limoen peper saus

  • 60 ml limoensap (vers)
  • 30 ml water
  • 1 tl knoflook puree
  • 1 tl suiker
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 rode peper (fijn gesneden)
  • zout (naar smaak)

Voor de salade

  • sla van je keus
  • 2 rijpe tomaten (in plakjes)
  • komkommer
  • 1 rode ui (fijn gesneden)
  • lente ui
  • gekookt of gebakken ei

Instructions

  1. Snij het rundvlees in plakken en marineer. Laat minimaal een uur staan.
  2. In de tussentijd maak je de limoenpepersaus en de roerbak saus door de ingredienten te combineren. Zet apart. 
  3. Roerbak de biefreepjes snel in de olie en haal uit de pan. Voeg de roerbak saus toe en laat dit wat inkoken tot een siroopachtige saus. Als het nodig is kun je wat maizena gebruiken om het in te dikken.
  4. Doe het rundvlees op het laatst weer in de pan en verhit het een beetje.
  5. Maak de borden op door te beginnen met de sla en serveer het rundvlees hier bovenop. Serveer met de limoen pepersaus.

Notes

De salade is erg lekker maar natuurlijk niet mega speciaal. Je moet het hebben van de saus en de marinade qua smaak. Ik was de komkommer vergeten dus vandaar dat je die niet terugziet!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

This post is also available in: English (Engels)

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments
Written by Simone van den Berg