Peper Travels: Phad Kaprao Gai

Phad kaprao gai | papertravels.nl

Gebakken kip met basilicum op Thaise wijze (Phad Kaprao Gai dus)

What’s in a name zeggen ze wel eens toch? Voor deze nieuwe aflevering van Peper Travels gaan we weer terug naar de Aziatische keuken. Dat blijft toch wel een van mijn favorieten hoor. En als extra bonus mag ik met ingewikkelde namen lopen gooien. Gebakken kip klinkt toch een heel stuk minder exotisch vrees ik.

Gebakken kip op thaise wijze | papertravels.nl

Dit recept maakten Charlotte en ik alweer een hele tijd geleden naar aanleiding van haar bezoek aan een Thaise kookworkshop, in Thailand. Ze kreeg daar een soort van receptenboekje bij en je raadt hem al: daar stond dit lekkere recept in. Snel klaar en het brengt je toch weer even terug naar Thailand. De enige aanpassing is dat we de sperciebonen even heel kort hebben gekookt. Ik vind ze nooit zo goed gaar worden door het alleen te wokken.

 

Print
Phad kaprao gai | papertravels.nl

Phad Kaprao Gai


 • Yield: 2 personen
 • Cuisine: Thaise

Description

De smaken en geuren van Thailand in een eenvoudig gerecht


Ingredients

 • 100 gram kipfilet (gesneden)
 • 2 el olie
 • 3 tenen knoflook
 • 100 gram gesneden boontjes of kousenband
 • 2-3 stuks bird’s eye chili pepers (rode pepers mag ook als je het minder heet wilt)
 • 1 bosje thaise basilicum blaadjes
 • 1 el vissaus
 • 1 el oestersaus
 • 1/2 tl suiker
 • 1 stuks gesneden ui
 • 3 el water

Instructions

 1. Doe de olie in een wok op laag vuur. Zodra de olie heet is voeg je de knoflook, ui, chili pepers en de kip toe. Roerbak tot het gaat geuren en gaar is.
 2. Blancheer de boontjes even kort voor een minuutje of wat om ze voor te koken. Voeg ze daarna toe aan de wok met de vissaus, suiker en de oestersaus. Voeg een beetje water toe. Roer alles samen. Zodra het gaar is, voeg je de basilicum toe.
 3. Roer om en serveer met rijst

Notes

Kun je geen Thaise basilicum vinden dan kun je ook gewone basilicum gebruiken maar dit geeft wel echt een andere smaak. Ik vind Thaise basilicum altijd het best omschreven met een kruising tussen munt en basilicum.

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg