Home » Blog » Peper Travels: Poulet Yassa
Afrika Peper Travels Senegal

Peper Travels: Poulet Yassa

Poulet Yassa Senegal | papertravels.nl

Poulet Yassa

Dit keer in Peper Travels een recept uit Senegal. Althans… dat was de bedoeling, maar ik geloof dat het recept niet helemaal overeen kwam met wat we daar gegeten hebben. We mochten namelijk een kijkje in de keuken nemen en kregen – heel fijn – de recepten mee naar huis. Maar… naar mijn idee was het gerecht totaal anders. Bovendien klopten er een aantal dingen in het recept niet.

Ingredienten die ontbraken of niet voor kwamen in de lijst maar wel in de omschrijving en dan niet meteen heel logisch waren. Lost in translation dus… Hoe dan ook het recept dat we uiteindelijk maakten was best lekker. Of het echt door kan gaan voor een authentieke poulet Yassa durf ik te betwijfelen maar ik heb inmiddels wat alternatieven binnengekregen dus ga daar binnenkort eens mee aan de gang. Kijken wat dat wordt. Hoe dan ook: dit is gewoon een lekker recept. En heeft in de verte iets te maken met Afrika.. 🙂

Print
Poulet Yassa Senegal | papertravels.nl

Poulet Yassa


  • Author: Simone van den Berg
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: Main Course

Ingredients

  • 300 gr kipfilet en kipdij (gemengd, in blokjes)
  • 300 gr basmati rijst
  • 600 gr gesneden ui
  • 1 citroen
  • 1 el mosterd
  • 4 el witte wijnazijn
  • 450 gr aubergine (in blokjes)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • peterselie
  • 1 bouillonblokje

Instructions

  1. Maak een marinade van de azijn, mosterd, knoflook, peper en citroensap en meng dit met de gesneden uit. laat dit 15 minuten staan om te marineren.
  2. Verhit wat olie in een pan en bak de kip tot deze goudbruin is. Haal uit de pan
  3. Bak hierna de uien in het restant van het vet (voeg zo nodig nog wat extra olie to), voeg een beetje water toe en verbrokkel het bouillonblokje erboven. Bak de uien zachtjes op medium vuur voor 15-20 minuten of tot gaar en zacht. Bak de aubergine en de groene paprika in een andere pan gaar en voeg toe aan de uien
  4. Zodra de uien gekookt zijn, voeg je de kip toe en laat het geheel nog eens sudderen voor 10 minuten
  5. Kook de rijst tot deze gaar is en serveer bij de kip.
Tags

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

Voeg comment toe

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle