Ramen noodle soep met krokant buikspek | papertravels.nl

Peper Travels: Ramen noodles met crispy buikspek

Ramen noodle soep met krokant buikspek | papertravels.nl

Ultiem comfort food

Eigenlijk hebben de Aziaten het wel goed bekeken, als je erover nadenkt. Ze hebben een enorme varieteit aan smaken. Ze hebben een grote hoeveelheid eten in kommen en veel van de gerechten zijn ook nog eens supersnel klaar. Neem nou een ramen bowl. Vaak kun je er de noedels koud in doen, je groente erop leggen en je eindigt met gloeiend hete bouillon. Klaar!

Ramen soep

Zoals met veel gerechten is er de nodige onenigheid waar het gerecht nu oorspronkelijk vandaan komt. Het is erg bekend in Japan, maar je kunt net zo goed een kom ramen bestellen in China. Mij maakt het eerlijk gezegd niet zoveel uit waar het precies vandaan komt. Wat me veel meer interesseert is het feit dat ik het echt het ultieme comfort food vind. Deze variatie kost wel wat meer tijd en dat is met name te danken aan het krokante buikspek dat er op zit. Natuurlijk hoef je dat niet te gebruiken. Ik vind het zelf ook erg lekker met krokant uitgebakken kippendijen (even goed klein snijden en dan hard aanbakken) Ook helemaal niks mee.

Ramen noodles met buikspek | papertravels.nl

David Chang en Momofuku noodle bar

Kennen jullie David Chang? Van Momofuku en natuurlijk van de serie ‘Mind of a Chef’? Nou het toeval wil dat David zijn eerste restaurant (een noodlebar eigenlijk) in New York begon. En laten wij nou over een kleine week in New York zitten.. 🙂 Dus op mijn agenda staat zeker een kom ramen van David himself uitproberen. Hij zal er vast zelf niet zijn maar goed, je snapt waar ik heen wil denk ik. *springt op en neer van opwinding* Had ik al verteld dat ik er REUZE veel zin in heb? Anyway, mocht je niet toevallig naar New York gaan dan is dat een goed alternatief.. 😉

Print
Ramen noodle soep met krokant buikspek | papertravels.nl

Ramen noodle soep met krokant buikspek


  • Author: Simone van den Berg
  • Yield: 4 personen

Ingredients

  • 750 ml kippenbouillon
  • 450 ml water
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl worcestersaus
  • ½ tl Chinese 5 spices
  • cayenne of chili peper
  • 1 tl witte suiker
  • 2 stukjes gember
  • stukje lemongrass

Hoisinsaus ( dit kan natuurlijk ook kant en klaar worden gebruikt, maar zelf gemaakt is het lekkerst)

  • 4 el sojasaus
  • 2 el pindakaas met stukjes noot
  • 1 el honing
  • 2 tl witte balsamico of witte wijn azijn
  • 1/8 tl knoflookpoeder
  • 2 tl sesamolie
  • 20 druppels tabasco
  • 1/8 tl zwarte peper

Topping

  • Oosterse paddestoeltjes (maar dit kan ook gewone champignons of kastanjechampignons zijn)
  • Aziatische buikspek (gegaard)
  • Broccoli (even kort gekookt)
  • 4 eieren
  • ramen noodles

Instructions

  1. Doe alle ingredienten voor de bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Laat vervolgens tien minuten zachtjes pruttelen.
  2. De ingredienten voor de hoisin saus doe je bij elkaar en roer dit goed door tot het een geheel vormt.
  3. Meng het buikspek met een paar flinke eetlepels van de hoisin saus en roer dit even door. Laat dit een paar minuten intrekken
  4. Kook ondertussen de eitjes, de noodles en de broccoli.
  5. Bak het buikspek even op hoog vuur tot het krokant is, laat uitlekken en zet apart.

Nutrition

  • Serving Size: 0
  • Sugar: 0
  • Sodium: 0
  • Fat: 0
  • Saturated Fat: 0
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 0
  • Fiber: 0
  • Protein: 0
  • Cholesterol: 0

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

This post is also available in: English (Engels)

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg