Reading terminal market
40700
HomeFoodMarktenReading Terminal Market – Philadelphia
UsaUSA

Reading Terminal Market – Philadelphia

Een van Amerika’s oudste markten

Hou je van food, dan is een bezoek aan de Reading Terminal Market in Philadelphia een must. Het is dé plek om de beroemde Philly Cheese steak uit te proberen, maar vooral ook om rond te slenteren en her en der wat te proeven. Voor mij was het één van de hoogtepunten van ons bezoek aan Philadelphia. Een stad die me op meer dan éen gebied heeft verrast.

reading terminal market

Historie

De openbare markten in Philadelphia bereikten een hoogte (of diepte) punt in het midden van de 19e eeuw. Philly was flink aan het groeien en de markten groeiden mee, maar het werden er zoveel dat er geen garantie meer kon worden gegeven voor hygiene of voedselveiligheid. Bovendien kwam de auto steeds meer in opmars en al die stallen op de straat leverden letterlijk roadblocks op.

Er werd besloten dat de openbare buitenmarkten moesten vertrekken. Uit al die chaos ontsprongen twee markten die later de basis vormden van de Reading Terminal Market. De Farmers market en de Franklin market.

In 1893 ging de Reading Terminal Market voor het eerst open en bevatte 800 plekken voor boeren om hun waren aan de man te brengen.

Ups en downs

De markt kende vele ups en downs in de tussenliggende periode maar wist er uiteindelijk toch weer bovenop te komen.

Vandaag de dag is het ook een van de populairste toeristenattracties in de stad. Naast de Liberty Bell en de Independence hall. Pluspunt bij slecht weer is natuurlijk dat je er lekker droog kunt rondlopen. Wat tijdens ons bezoek een grote plus was want het goot van de regen.

Beiler’s Bakery

Een absolute aanrader van Reading Terminal Market is Beiler’s Bakery. Daar vind je een enorme hoeveelheid donuts. Next level donuts dan wel, want licht zijn ze zeker niet!

Reading terminal market

Wij namen met ons twee, één donuts en dat was echt meer dan genoeg. Heftig! Maar zo lekker! Sugar overload! Hou er wel rekening mee dat het een erg populaire bakkerij is. Er stond een lange rij toen wij er waren. Niet erg want je kijkt je ogen uit hoe de meiden achter de toonbank de donuts klaar maken. En mensen kopen er niet eentje (zoals wij) maar gaan met bakken vol donuts weer weg. Bizar.

Trek zeker een paar uur uit voor de Reading Terminal Market en kom met een lege maag. De markt is open van maandag tm zondag van 8 uur ’s morgens tot 6 uur ’s avonds. Wel goed om te weten is dat de Pensylviannia Dutch verkopers gesloten zijn op zondag. Dus een andere dag is dan beter als je zeker wilt weten dat je alles kunt zien.

Reading Terminal Market, 1136 Arch Street, #400
Philadelphia, PA 19107
215-922-2317

Meer over de USA? Of ben je op zoek naar hotels in Philadelphia?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like