Home » Blog » Reistips: De tien leukste stedentrips voor het voorjaar
City trips

Reistips: De tien leukste stedentrips voor het voorjaar

De tien leukste stedentrips voor dit voorjaar!

Zijn jullie ook zo blij dat het voorjaar er weer aankomt? Ik ben heus gek op de winter, maar die hebben we niet echt (echt niet) gehad dus dan kijk ik altijd extra uit naar het fijne voorjaar. Alles weer groen, lekker weertje, naar buiten! Ik kan niet wachten! Bovendien hebben we een aantal leuke trips gepland staan in maart en april… Alhoewel totaal niet voorjaar gerelateerd… Haha… Maar wat zijn nu fijne steden om in het voorjaar te bezoeken? (Ok, dit is weer een lijstje in de ‘nutteloze lijstjes” categorie… Want nagenoeg elke stad is fijn in het voorjaar! Maar dit zijn wel steden die in de zomer vaak te vol en te heet zijn en dan juist in het voorjaar nog dat frisse hebben en minder toeristen…:)

 1. Parijs – Is er niet een film die “Paris in the spring” heet? Parijs is een heerlijke stad. Zo’n stad waar je wilt verdwalen en dan eindeloos café au lait wilt drinken op fijne terrasjes of posh winkelen op de Champs Elysees. J’ai taime Paris! Meer lezen over Parijs en waar je kunt gaan slapen? Check dan deze post.
 2. Rome – Een stad die je gezien moet hebben, want het is eigenlijk een openlucht museum… En in het voorjaar is de temperatuur nog draagbaar en kun je dus uren door de stad zwerven op zoek naar de volgende verrassing. Rome is ook prachtig in de herfst overigens, maar midden in de zomer echt te heet. Check hier voor meer info over Rome!De tien leukste steden om in het voorjaar te bezoeken | papertravels.nl
 3. Venetië – Berucht om de enorme toeristen aantallen die de stad overspoelen in de zomer, is dit dé plek bij uitstek om in de lente te doen. Staat bij mij nog hoog op het lente lijstje! Nathalie is er al wel geweest dus hier vind je alvast meer info.
 4. Amsterdam! – Ja je zou het bijna vergeten maar ook ons eigen landje heeft steden die in de lente heerlijk zijn. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht: om er maar een paar te noemen. Niks heerlijker dan in het frisse voorjaarszonnetje over de grachten te struinen. Het mooie is dat je a la minute kunt beslissen om er heen te gaan.
 5. Boedapest – Wij gingen een paar jaar geleden voor het eerst naar Boedapest. En wat een heerlijke stad is dat! We hadden er zon, regen en ijzige wind (het was maart) maar ik denk dat het in de lente een perfecte plek is om urenlang door de stad te dwalen en af en toe even te stoppen voor zo’n waanzinnig taartje (zoals bijvoorbeeld hier)De tien leukste steden voor het voorjaar | papertravels.nl
 6. Krakow – Polen is mooier dan je wellicht zou denken. Ik vind Krakow een prachtige stad met indrukwekkende gebouwen en natuurlijk een indrukwekkende geschiedenis. Ga je buiten de stad dan waan je je ineens in een ander tijdperk. Kom je boeren tegen die nog met paard en wagen het land bewerken bijvoorbeeld. Niet overal maar op sommige plekken is de tijd daar echt stil blijven staan.
 7. New York – Dit jaar staat New York op de planning in het voorjaar! Yay! In dit soort grote steden is het voorjaar naar mijn mening bijna altijd beter dan de zomer. Ten eerste is de temperatuur aangenamer, maar ook zijn alle parken (High Line Park schijnt een aanrader te zijn!) nog lekker fris lente-groen. Blijf dit hier in de gaten houden voor meer New York tips
 8. Tokyo – Heel hoog op de lijst van plekken die we binnenkort willen gaan zien is Tokyo. Check vooral deze budgettips voor een reis naar Tokyo ook. Het is geen goedkope bestemming maar lijkt me wel fantastisch.
 9. Praag – Wel eens het Parijs van het Oostblok genoemd. Ik ben er nog niet geweest maar mijn zus verzekert me dat ik er echt een keer heen moet. Kijk hier alvast voor wat inspiratie.
 10. Verona – Verona is een stad die alles in zich heeft. Het mondaine winkelgedeelte, pleinen waar je eindeloos op terrasjes kunt zitten, de Italiaanse vibe en sluip-door-kruip-door straatjes waar je op ontdekkingstocht kunt naar kleine winkeltjes en restaurantjes.
 11. De 10 leukste voorjaarstrips | papertravels.nl

Ook leuk zijn Zagreb, Helsinki, Porto, Kopenhagen en Londen natuurlijk! De lijst gaat eigenlijk eindeloos lang door! jessica van Corners of the World heeft ook nog eens een lijstje met haar 15 favorieten voor als je nog niet genoeg inspiratie hebt!

Bewaar op Pinterest?

De tien leukste steden voor een voorjaarstrip | papertravels.nl

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

2 Comments

Click here to post a comment

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle